Aktywne Wpisy

KokiX +136
Stellantis - gówniany Midas motoryzacji, zniszczyli kilka znanych, europejskich marek, dzięki czemu chińskie guano znajduje dziś swoje miejsce na rynku.
Tak to jest gdy korporacyjna chęć zysku przyćmiewa rzeczywiste oczekiwania klientów.
Zniszczyć Fiata, Opla i Peugeota to trzeba się postarać, gratulacje.
#motoryzacja #samochody #oswiadczenie
Tak to jest gdy korporacyjna chęć zysku przyćmiewa rzeczywiste oczekiwania klientów.
Zniszczyć Fiata, Opla i Peugeota to trzeba się postarać, gratulacje.
#motoryzacja #samochody #oswiadczenie
źródło: temp_file5200882552127329581
Pobierz
jmuhha +15
Tak wygląda „skandynawskie drewno” w praktyce.
Ładne z wierzchu, a w środku… papier. Symbol naszych czasów
Ładne z wierzchu, a w środku… papier. Symbol naszych czasów
źródło: 1000021897
Pobierz

Komentarz usunięty przez moderatora
@deletenomads: No abstrahując od poglądów to Stalin i Hitler byli ludźmi czynu, nauczycielki są głupie i tego nie rozumieją. Ponadto mieli jakieś spojrzenie szersze, jakby nie patrzeć. Stalin w Jałcie podobno powiedział, że Polska czy Węgry to stare narody i muszą mieć własne państwo, a nie być częścią ZSRR.
Rozszerz perspektywę.
dostałem 6
Chodzi mi to że wywołał wojnę i od wojny zginął.
@deletenomads: to faktycznie źle ci powiedziała. Ale miej świadomość, że nie każda interpretacja jest poprawna, nawet jeśli jest twoja. Możesz twierdzić, że Kubuś Puchatek to historia o melancholijnym Gruzinie, ale to nie będzie poprawna interpretacja, bo tego Gruzina tam po prostu nie ma. Intepretacja to nie jest po prostu zabawa w skojarzenia, tylko proces polegający na odnajdywaniu i identyfikacji połączeń pomiędzy tekstem
W ripoście wyłapałem katolickie oburzenie, że ona jest stworzona przez boga i nie jest zwierzęciem blah blah
@MLeko29: Bo to bzdura i założenie oparte na niczym. Rzadko albo prawie nigdy nie zdarza się, żeby polityk, który zaszedł tak wysoko, jak Hitler, po prostu postępował zgodnie ze swoim sumieniem.
Nie, ktoś taki robi to, co się opłaca dla jakiegoś wyznaczonego sobie celowi. Często świadomie wybiera działania moralnie złe, ale skuteczne.
W licbazie na polskim miałem "własne" interpretacje ale jednak trzymały się kontekstu utworu to po kłótniach z polonistą kończył "pójdziesz na studia to se tam będziesz interpretowal".
Przecież to i tak sprowadza się do tego co napisałem. Oni nie myśleli w kategoriach dobra i zła w naszym rozumowaniu, a w kategoriach przekonania, że tak właśnie jest, że trzeba walczyć by przetrwać.