Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki pijcie ze mno kompot i pomóżcie bo to co się zara o-----e to ludzkie pojęcie przechodzi.

tl;dr
Szukam #papuga #adwokat #radcaprawny koksa we #wroclaw co ogarnia dobrze powództwo cywilne i spory sąsiedzkie.

Od 5 lat mieszkam sobie z różową w jednym z tych nowoczesnych kurników deweloperskich z wolnym wybiegiem (szereg z ogródkiem). Żyjemy sobie własnym życiem i jak do tej pory myślałem nie przeszkadzamy innym. Z sąsiadami z za płotu nie kolegujemy się zbytnio bo niestety nie przypadli nam do gustu ale że ja dobry chłopak jestem to zawsze dzień dobry mówię. To praktycznie jedyne konwersacje poza nic niewnoszącym "lampa jak skurcz syn" lub "ale paruwa, mogło by popadać" jakie miałem z rzeczonymi somsiadami.

Ostatnio skitrany za żywopłotem grzebiąc sobie w ziemi usłyszałem jak moja somsiadka chwali się kolejnej sąsiadce z szeregu, że załozyła nam sprawę. Nie jedną a nawet więcej. Ot tak "wiesz Jolu byłam wczoraj na pazach i tak przy okazji wpadłam do sądu założyć tym ch**** z za płotu sprawę o ....". Do mnie ani be a ni me ani kukuryku wcześniej żeby jej coś (oprócz mojej egzystencji za płotem) przeszkadzało.

Fajnie tak strzelać do wróbla z działa przeciwlotniczego ziemia powietrze ZU-23-2 kalibru 23 mm

Dlatego zwracam się do was o poradę gdzie się udać, z kim pogadać jak się przygotować. W mojej opinii osobniki za płotem też mają swoje za uszami więc wolę mieć co przedstawić już na samym starcie. Nie chce narazie pisać co zauważyłem i co mi przeszkadza w zachowaniu po drugiej stronie płotu bo zbyt łatwo można by zidentyfikować mnie lub mój kurnik

Tak wiem mógłbym najpierw iść do somsiada i zapytać "czemó" ale ja oficjalnie jeszcze nic nie wiem więc nie chce psuć niespodzianki.

#prawo #somsiad #szescdziesiona

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: możesz spokojnie zadzwonić na kancelarię sądu - Wydział spraw cywilnych i podając swój i/lub #rozowypasek PESEL sprawdzić czy nie wniesiono wobec Was jakichkolwiek spraw sądowych. Sąd oczywiście właściwy miejscowo, chociaż nie wykluczonym jest, że #somsiad ka złożyła "po drodze" z załatwiania sprawunków w najbliższym jej po drodze (jest rejonizacja). Poza tym za założenie sprawy cywilnej się płaci (z resztą jak za każdą w wydziale cywilnym).
  • Odpowiedz
Ot tak "wiesz Jolu byłam wczoraj na pazach i tak przy okazji wpadłam do sądu założyć tym ch**** z za płotu sprawę o ....". Do mnie ani be a ni me ani kukuryku wcześniej żeby jej coś (oprócz mojej egzystencji za płotem) przeszkadzało.

@mirko_anonim: moze ujom zza plotu na jej RODzie? Albo zza plotu jej matki? A ten juz jako prawdziwy polak szykuje sie na wojne, bo cos uslyszal ;)
pastaallacarbonara - >Ot tak "wiesz Jolu byłam wczoraj na pazach i tak przy okazji wp...

źródło: serial-1670

Pobierz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: a co do meritum Twojego pytania to brutalna prawda jest taka, że żaden naprawdę dobry prawnik nie zajmuje się sporami o miedzę, bo na tym się nie zarabia. Roboty jak z poważną sprawą, klienci z reguły trudni (bo w grę wchodzą emocje), a stawka niska, więc nikt za to nie zapłaci jak za coś poważnego.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: raz, srasz się a nie wiesz czy nawet o was chodzi, trzeba było wstać zza tego krzaka i powiedzieć dzieńdobry

dwa, w każdym kraju każdy może pozwać każdego, dowiesz się jak dostaniesz pismo z sądu

trzy, nikt normalny a nawet lekko szurnięty nie uderza do sądu jako pierwszy krok w sporze bez wcześniejszych działań np. jakiegoś przedsądowego wezwania czasem sądy uznają takie coś jako konieczność i dowód, że pozasądowe środki rozwiązania
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @PanKapibara: wiem o co może chodzić w 1 ze spraw bo powiedziała to otwarcie ale nie mogę/nie chce napisać co dokładnie bo jest to rzecz na tyle wyjątkowa że jak ktoś z sąsiadów to przeczyta to będzie wiadomo że to ja. Mogę powiedzieć tyle, że ponoć jej dziecko się skaleczyło o coś co jest po mojej stronie płotu. Kaszojad nawet jakby chciał to z ziemi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: sam bym zwalczał sąsiada, który filmuje mi podjazd, więc się jej nie dziwię. Choć zacząłbym od normalnej, luźnej rozmowy.
Dostaniesz pozew, to dowiesz się, o co chodzi, póki co nie ma co panikować. Ruszanie w takich sprawach od razu z sądem świadczy o dość, oględnie mówiąc, niestabilnej naturze psychicznej Twojej sąsiadki, więc jest spora szansa, że czeka Cię sporo nerwów. Póki nie wiesz, o co dokładnie chodzi, nie ma
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: >na moim osiedlu mieszkają przynajmniej dwie osoby pracujące w kancelari więc miała po drodze.
No i co z tego, że po drodze ma dwie kancelarie? Pisma procesowe składasz do sądu więc póki nie jesteś na liście w sądzie to nic się nie dzieje. Jak dostaniesz odpis ewentualnego pozwu to wtedy wbijaj z pytaniem o prawnika wiedząc jakie ma wobec Ciebie zarzuty
  • Odpowiedz