Wpis z mikrobloga

Przeanalizowaliśmy program Sławomira Mentzena dla mężczyzn. Kandydat faktycznie wypowiedział się na temat alienacji rodzicielskiej. I to właściwie wszystko - o innych istotnych dla mężczyzn tematach nie mówi nic, alb chce kontynuować dyskryminację mężczyzn: np. utrzymując nierówność wieku emerytalnego. Twierdzi również, że mężczyźni "nie mają problemu" z tym, że jako jedyni podlegają kwalifikacji wojskowej. Jednak w większości sprawy mężczyzn po prostu ignoruje.
Pełna analiza wypowiedzi oraz źródła pod linkiem: https://schm.org.pl/blog/slawomir-mentzen-przeglad-postulatow-w-sprawach-chlopcow-i-mezczyzn/
__
#wybory #mezczyzni #prawamezczyzn #dyskryminacjamezczyzn #schmorgpl #polityka
schmorgpl - Przeanalizowaliśmy program Sławomira Mentzena dla mężczyzn. Kandydat fakt...

źródło: Slawomir-Mentzen

Pobierz
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 41
Chcesz być wołany do kolejnych wpisów tego cyklu? Zaplusuj ten komentarz. By się wypisać, odplusuj.

Wołam plusujących poniższych treści:
https://wykop.pl/wpis/81384029/co-o-sprawach-chlopcow-i-mezczyzn-mysli-szymon-hol#282613797
https://wykop.pl/wpis/81372267/zaczynamy-nasz-cykl-wyborczy-od-litery-b-jak-bieja#282582589

Lista
@schmorgpl +37
Chcesz być wołany do kolejnych wpisów tego cyklu? Zaplusuj ten komentarz. By się wypisać, odplusuj.

Wołam plusujących poniższych treści:
https://wykop.pl/wpis/81372267/zaczynamy-nasz-cykl-wyborczy-od-litery-b-jak-bieja#282582589

Lista wygenerowana za pomocą Mirkowołacz
  • Odpowiedz
Ale przeciez memcen pije p--o i na twitterku napisal ze jest najbardziej pro-meskim kandydatem, a wy teraz wyciagacie jakies postulaty i wywiady z kontekstu? To byla kampania prezydencka, czy parlamentarna? Bo Slawek nie zmienia zdania tylko ma po prostu do kazdego rozmowcy osobny zestaw pogladów!
  • Odpowiedz
@schmorgpl: czyli w skrocie - nie ladowac kasy z budzetu w "Program na rzecz...."

Szko! Jak kandydat postulujacy redukcje wydatkow panstowego sektora (w celu zrownowazenia budzetu i obnizki podatkow) moze byc temu przeciwny? Wykopfejs :O
  • Odpowiedz
@schmorgpl: myślę że ludzie głosują na niego bo rząd jak i koalicjanci mają w doopsku swoje postulaty jak i głosują przeciw własnym postulatom dlatego Polacy ogólnie głosują przeciw a nie za kimś, dlatego niektórzy mogą się zdziwić jak tych wyborów nie wygra obcasowy pomimo iż Batyr jest skompromitowany.
  • Odpowiedz
@WawelskiKasztan: Tylko to zrównaniu wieku emerytalnego do 60 lat to czysty populizm, który oznaczałby albo obniżenie wysokości emerytur, albo podwyższenie składek dla pracującego pokolenia.
Nie ma innej drogi do zrównania wieku, niż podniesienie śmiesznie niskiej granicy 60 lat dla kobiet. Ale tego żadna partia nie tknie nawet kijem. Jeśli już, to np. 63 dla wszystkich byłoby bardziej rozsądne, ale i tak tylko tymczasowo i z czasem trzeba podwyższać.

Wisi nad
  • Odpowiedz
@WawelskiKasztan: Czy myślisz, że jeżeli by ogłosił te wszystkie rzeczy, które w głębi ducha popiera to nie włączyłby protokołu 3%. To są wybory i tu lepiej być neutralnym bo nikt nie wybierze kandydata z charyzmą.
  • Odpowiedz
Wisi nad nami katastrofa ZUS, której cała klasa polityczna udaje, że nie widzi.

@lewoprawo: PO widziała, zadziałała i skończyło się to oddaniem władzy na 8 lat. Wykonali przecież dwa ruchy w kontekście emerytur i oba ich praktycznie pogrzebały politycznie:
1. Zrównanie i podniesienie wieku emerytalnego
2. Przeniesienie środków z OFE do ZUS

Oba ruchy miały na celu odsunięcie w czasie zapaści systemu emerytalnego i możliwość dalszych reform. Przecież to nie
  • Odpowiedz
@schmorgpl: Jakby twarzami lewicy w Polsce byli tacy ludzie jak Duńczyk, Biejat-chan czy Dziemanowicz Bąk zamiast Żukosi i Kotuli to może lewica nie musiałaby się martwić co wybory czy wejdą do sejmu czy nie

Na ziemi leży tyle tematów które można Polakom sprzedać jak mieszkalnictwo, rozwarstwienie społeczne, niska dzietność to nie lepiej k---a zatańczyć w sejmie, walczyć o feminatywy i chodzić gadać, że kobiety mają gorzej xDDD
  • Odpowiedz
@schmorgpl: jednak stabilność finansowa jest dla mnie ważniejsza niż pójście do wojska które pewnie i tak nigdy się nie wydarzy. Baba może mnie zostawi a może nie. Może będzie alienować dzieci a może nie. Wojna może będzie, może nie. Natomiast jeść i zarabiać na pewno będę musiał. Niestety te wszystkie duńczyki spowodują że obiektywnie zbiednieję, a w to że wywalczą mi jakieś prawa mężczyzn to nie wierzę bo są feministycznymi
  • Odpowiedz