Wpis z mikrobloga

Cześć,
Dziś o ciekawym miejscu w Czechach Północnych, które nazywa się Tiské stěny. Jest to malownicze skalne miasto położone w miejscowości Tisá, niedaleko Děčína. Miejsce jest mniej znane wśród turystów, co sprawia, że stanowi spokojniejszą alternatywę dla bardziej obleganych skalnych atrakcji, jak Czeska Szwajcaria, Adršpach czy Saksońska Szwajcaria. Odwiedzaliśmy je w czasie w majówki i tłumów nie było więc tym bardziej warto jeśli szukacie spokojniejszych, a malowniczych skałek.

Więcej w znalezisku, do którego zapraszam.

Polecam także obserwację hasztagu #szalonewalizki jeśli chcecie być na bieżąco z moimi znaleziskami.

#czechy #turystyka #podroze #podrozujzwykopem #gory
SzaloneWalizki - Cześć, 
Dziś o ciekawym miejscu w Czechach Północnych, które nazywa ...

źródło: DSC03671

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• Doceń
W Majówkę wybrałem się też w mniej oblegane rejony, Ostaš oraz godzinę później do Adršpach, na Ostaš zdecydowanie bardziej mi się podobało, szlaki bardziej dzikie, nie było tłumów, z parkowaniem nie problem, widoki fajne
  • Odpowiedz
Piękne miejsce, ale nie polecam ( ͡º ͜ʖ͡º). Zostańcie w domu. Tak co ta miejscówka nie będzie jak na morskie oko gdzie idąc się czujesz jak na pielgrzymce ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@36873: ja byłem w Ostasu przed majówką i nie było prawie nikogo, w majówkę to już lipa była, bo trzeba było stawać na parkingu na dole ()
  • Odpowiedz
@SzaloneWalizki: nie bez powodu jest mniej popularne. Jest mniej spektakularne od np. Ardspach.

Nie do końca rozumiem, dlaczego niektórzy unikają obleganych miejsc (można poza głównym sezonem lub w mniej popularnych godzinach). Najczęściej są oblegane, bo są najładniejsze. Rozumiem, że można szukać ciszy, ale żeby jednocześnie rezygnować ze zwiedzania najciekawszych miejsc na ziemi?
  • Odpowiedz
@Tomasz_87: @concierge @Promilus

Chcecie wiedzieć jak zwiedzić Adrsbach w sezonie bez tłumów? Wchodzicie o godzinie 17 głównym wejściem jak chcecie mieć bilet, lub przechodząc przez tory, ścieżką i na zielony szlak za darmo.
Kiedyś parę razy zdążyło sie że kasy już były zamknięte, a wejście czynne, ale teraz chyba tak nie robią.

Łazicie sobie wszędzie do 20,21 ludzi już dawno nie ma lub wychodzą a po 18 jesteście praktycznie sami
  • Odpowiedz