Aktywne Wpisy

krucjan +18
Serio ekspresso jest u nas tak niepopularne?
To że znajomi i rodzina, często kawosze z nawet kilkudziesięcioletnim stażem, wywalają gały jak widzą ekspresso i walą jakieś komentarze typu "a coś ty zrobił za kawę?! Przecież tu jest jeden łyk 🤣" to biorę poprawkę, że to mała próba i mogę żyć w bańce.
Ale że w dużych kawiarniach często nie ogarniają co to jest to mnie dziwi. I to nie mówię o jakiś
To że znajomi i rodzina, często kawosze z nawet kilkudziesięcioletnim stażem, wywalają gały jak widzą ekspresso i walą jakieś komentarze typu "a coś ty zrobił za kawę?! Przecież tu jest jeden łyk 🤣" to biorę poprawkę, że to mała próba i mogę żyć w bańce.
Ale że w dużych kawiarniach często nie ogarniają co to jest to mnie dziwi. I to nie mówię o jakiś
pieknylowca +110
3/10 p--o z sokiem z Polski wymaga super ultra włoskich Chadow. Pamiętaj polaczku -jestes nikim dla takiej księżniczki, p0lki a do tego kobiety #p0lka

źródło: 1000004909
Pobierz
Dziś o ciekawym miejscu w Czechach Północnych, które nazywa się Tiské stěny. Jest to malownicze skalne miasto położone w miejscowości Tisá, niedaleko Děčína. Miejsce jest mniej znane wśród turystów, co sprawia, że stanowi spokojniejszą alternatywę dla bardziej obleganych skalnych atrakcji, jak Czeska Szwajcaria, Adršpach czy Saksońska Szwajcaria. Odwiedzaliśmy je w czasie w majówki i tłumów nie było więc tym bardziej warto jeśli szukacie spokojniejszych, a malowniczych skałek.
Więcej w znalezisku, do którego zapraszam.
Polecam także obserwację hasztagu #szalonewalizki jeśli chcecie być na bieżąco z moimi znaleziskami.
#czechy #turystyka #podroze #podrozujzwykopem #gory
źródło: DSC03671
Pobierz@OkiemMaleny @Pannoramix @BeforeWeGetOld @jakub-juszynski @Ordinary_Woman @kej-ti
@robimypodroze @Nowa-ja @ziolo22 @kam-szu @wolnymkrokiem @mawe @
@wybrany_login_jest_juz_zajety @Ustrojstwo @balkanyrudej @pomidoreq82
@PrzekraczajacGranice @Poludnik20 @frank_b @DenMar @Jimmy_McGill @kojakkg @michalm23
@SatiZTJ @martynasoul @login-zapomniany @BArtus @Sladami_Przygody
@SzaloneWalizki: kto tam mieszka
źródło: temp_file7960643988491514235
PobierzNie do końca rozumiem, dlaczego niektórzy unikają obleganych miejsc (można poza głównym sezonem lub w mniej popularnych godzinach). Najczęściej są oblegane, bo są najładniejsze. Rozumiem, że można szukać ciszy, ale żeby jednocześnie rezygnować ze zwiedzania najciekawszych miejsc na ziemi?
Na dodatek pozamykane czesciowo szlaki i te najlepsze vyhlidki.
źródło: 1000071819
PobierzChcecie wiedzieć jak zwiedzić Adrsbach w sezonie bez tłumów? Wchodzicie o godzinie 17 głównym wejściem jak chcecie mieć bilet, lub przechodząc przez tory, ścieżką i na zielony szlak za darmo.
Kiedyś parę razy zdążyło sie że kasy już były zamknięte, a wejście czynne, ale teraz chyba tak nie robią.
Łazicie sobie wszędzie do 20,21 ludzi już dawno nie ma lub wychodzą a po 18 jesteście praktycznie sami