Wpis z mikrobloga

Cześć Mireczki,

przymierzam się do zmiany samochodu i szukam kogoś, kto obejrzy na żywo samochód który sobie znajdę i powie, czy to sensowny zakup. (mam sentyment do japończyków i koreańczyków, więc jeśli macie do polecenia kogoś kto specjalizuje się w tych markach to super)

Póki co największe - i chyba najsensowniejsze - wydaje mi się Autotesto, przejrzałem opinie na ich temat i na pierwszy rzut oka wszystko ok. Jednocześnie chciałem znaleźć coś o nich na wykopie i widzę że ostatni post z sensowną ilością informacji jest już sprzed dość dawna.

Mam parę pytań w temacie:

1) Czy ktoś korzystał z ich usług w ostatnim czasie i miał jakieś negatywne doświadczenia?
2) Jak to tak konkretnie wygląda, ci ich eksperci to mechanicy?
3) Czy ktoś poleca kogoś innego w #warszawa kto się tym zajmuje?
4) Czy ta usługa jest warta 600+ zł które sobie liczą, czy w gruncie rzeczy wystarczy że obejrzę 2 filmiki na youtube i wychwycę 90% tego co oni?

edit: 5) bardzo dobre opinie w necie ma jeszcze firma bimmer-check, są sporo tańsi ale specjalizują się w bmw którego nie jestem fanem, skąd taka różnica w cenie?

Z góry dzięki za odpowiedzi

#samochody #motoryzacja #uzywane #toyota #kia #hyundai #autotesto
zurawinazmusztarda - Cześć Mireczki,

przymierzam się do zmiany samochodu i szukam ko...

źródło: 481086210_3005645386273436_9196963188752811809_n

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zurawinazmusztarda: Sam diagnosta ci dobrze nie sprawdzi auta, przetrzepie jak na przeglądzie, ale o takich rzeczach jak silnik, nie wiem co tam jeszcze ci już ci nie sprawdzi. Już kilka osób z mojego otoczenia tak się przejechało, auto niby ok, bo diagnosta sprawdził a tu potem zonk bo coś się zaczęło dziać w silniku, a mechanik wykryje ci rzeczy, które już zaczynają się dziać i zaraz j*ebną XD
Z warszawy
  • Odpowiedz
@zurawinazmusztarda: 5. BMW łatwiej sprawdzić jeśli jesteś warsztatem robiący jedną markę samochodów.
Też bym podniósł cenę jakby ktoś chciał bym sprawdzał renault, czyli samochód w którym po dwóch latach radio działa według chumorku ale to jest ok i normalne…
  • Odpowiedz
hmm no faktycznie jest to rozwiązanie, ale to czego się obawiam to na przykład sytuacja w której znajdę samochód od jakiegoś handlarza i on będzie miał jakieś konszachty z najbliżsżą stacja diagnostyczną - no ale nie wiem czy nie przesadzam

@zurawinazmusztarda: Nie, nie przesadzasz. Natomiast rozwiązane tego problemu jest proste, prosisz oto żeby pojechać na stację może nawet trochę dalej której ty sam jesteś pewny po prostu.
  • Odpowiedz
@zurawinazmusztarda: brałem parę razy p. Balkana i jego ludzi. Jak parę stron na tagu przewiniesz to znajdziesz szerzej. Możesz z nimi się umówić na oględziny, możesz wszystko zostawić im. Za każdym razem autodna+kilkadziesiąt zdjęć+za dopłatą zrzut błędów z kompa. Oni są naprawdę pedantyczni i znajdują czasem aż do przesady ryski i jakieś drobiazgi. Często wyłapują symptomy na które laik nie zwróci uwagi. Tanio nie jest, ale, moim zdaniem, warto.
  • Odpowiedz
@zurawinazmusztarda: nie wiem czy temat jeszcze aktualny, ale ja praktycznie przy każdej zmianie auta korzystałem z Autotesto i za każdym razem ich diagności robili dobrą robotę w diagnozie. To jest jak były jakieś wady to wyłapywali tak ze skutecznością bym powiedział 80-90%, bo potem zdarzało się że coś jeszcze wychodziło, ale generalnie są rzetelni imo.
  • Odpowiedz
@zurawinazmusztarda: Samochodu nie kupuje się codziennie więc pare stów żaden wydatek. Ja jak po wstępnych oględzinach widzę, że auto sensowne to umawiam ekspertyze. Jak już kupuje to wole mieć pewność, że nie właduje nie wiadomo jakich pieniędzy w błoto.
  • Odpowiedz