Oprócz psów w typie świniaka, ostatnio pojawiła się w miastach moda na dogi niemieckie. Wczoraj sobie idę do Kauflanda, coś szeleści w miejskim żywopłocie. Dziewczynka na oko 15 lat trzyma smycz, myślę, jakiś shih tzu. Nie, wyskakuje dog niemiecki z wielkim kawałkiem żywopłotu w mordzie xD Jak na fotce, ale bardziej muskularny, waga ciężka. Oczywiście miasto, żadnych pól uprawnych, same blokowiska i mieszkania po 30m2-50m2 #psiarze #psy #pies
@SubsaharyjskaAlpaka: Dogi Niemieckie są świetne do miasta bo to dosyć delikatne psy i nie mogą mieć za duzo aktywności. Są za to łagodne. Do innych psow podchodzą z rezerwa ale nie są agresywne. Lubia ludzi.
@Hmrogrz: ludzie niekoniecznie je lubią, czego właściciele psów nie chcą zrozumieć. Nie chcę by pies o takiej aparycji zbliżał się do mnie na 10 metrów, nawet na smyczy 15 latki. Sorry ;) Wszystko byłoby w porządku, gdyby ludzie trzymali swoje psy krótko przy nodze, a puszczali tam gdzie wolno, np. na placach zabaw dla psów.
Wszystko byłoby w porządku, gdyby ludzie trzymali swoje psy krótko przy nodze, a puszczali tam gdzie wolno, np. na placach zabaw dla psów.
@SubsaharyjskaAlpaka: to prawda, ale to nie kwestia bycia psiarzem tylko bycia debilem. To są Ci sami ludzie co na rowerze unikają ścieżek rowerowych a wózki sklepowe zostawiają na środku parkingu. Jak by nie miał psa to i tak znalazl by sposób zeby Cie w-----ć.
@Hmrogrz: problem jest taki, że debili jest większość, a zwrócenie uwagi na zbyt luźną smycz, tak, że przy mijaniu pies w typie świniaka Cię obwąchuje; zwykle powoduje awanturę :) Żaden pies na chodniku o szerokości 2-3m nie powinien podejść do postronnego przechodnia, po to mają smycz, by przyciągnąć do nogi. Zwykle pies idzie luźno, a właściciel coś grzebie w telefonie. Już nie mówię o psach bez smyczy, bo to też
Wczoraj sobie idę do Kauflanda, coś szeleści w miejskim żywopłocie. Dziewczynka na oko 15 lat trzyma smycz, myślę, jakiś shih tzu.
Nie, wyskakuje dog niemiecki z wielkim kawałkiem żywopłotu w mordzie xD
Jak na fotce, ale bardziej muskularny, waga ciężka.
Oczywiście miasto, żadnych pól uprawnych, same blokowiska i mieszkania po 30m2-50m2
#psiarze #psy #pies
źródło: image
Pobierz@Hmrogrz: ludzie niekoniecznie je lubią, czego właściciele psów nie chcą zrozumieć. Nie chcę by pies o takiej aparycji zbliżał się do mnie na 10 metrów, nawet na smyczy 15 latki. Sorry ;)
Wszystko byłoby w porządku, gdyby ludzie trzymali swoje psy krótko przy nodze, a puszczali tam gdzie wolno, np. na placach zabaw dla psów.
@SubsaharyjskaAlpaka: to prawda, ale to nie kwestia bycia psiarzem tylko bycia debilem. To są Ci sami ludzie co na rowerze unikają ścieżek rowerowych a wózki sklepowe zostawiają na środku parkingu. Jak by nie miał psa to i tak znalazl by sposób zeby Cie w-----ć.
Żaden pies na chodniku o szerokości 2-3m nie powinien podejść do postronnego przechodnia, po to mają smycz, by przyciągnąć do nogi. Zwykle pies idzie luźno, a właściciel coś grzebie w telefonie.
Już nie mówię o psach bez smyczy, bo to też
@SubsaharyjskaAlpaka: Ja prdl to się odsuń od niego albo nie wychodź z domu w ogóle najlepiej