Aktywne Wpisy

marcelowy16 +375

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Xxxvvvwww +138

źródło: temp_file4460833836964255216
PobierzSkopiuj link
Skopiuj linkźródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzźródło: temp_file4460833836964255216
PobierzWykop.pl
-notoryczny brak smyczy lub kagańca
-prowadzenie psa na luźnej smyczy, tak, że gdy mijasz potrafi Ci obwąchać różne miejsca, ile razy mało gościa nie pobiłem bo się zaczął jeszcze awanturować
-puszczanie psów samopas, żeby się wys%ły na trawnik, u mnie babka z 8 piętra stoi w drzwiach klatki w kapciach, a pies sra po całym podwórku, u rodziców myśliwy wyszkolił psy, puszcza je same, a woła... komendą z balkonu, psy nie gryzą, ale skaczą dla zabawy na ludzi; tego myśliwego chyba sąsiedzi dojadą w sądzie zbiorowo
-szczekanie
-obszczywanie wind, weź złap kogoś w budynku 10 piętrowym gdy kamera jest atrapą
-nadreprezentacja pitbulli, amtaffów i różnych psów w typie świniaka
Chcą mieć psa w miastach, niech płacą tak jak składka ZUS+NFZ dla przedsiębiorców. 2200zł od szczekacza.
#pies #psy #psiarze
źródło: image
PobierzCzy psy w miastach powinny mieć podatek jak sładka ZUS?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
nie chciałem usuwać
@kq2w6: co Ci da to OC, skoro służby nie chcą reagować, a nygusa z psem już dawno nie ma jak przyjadą. Od biedy przyjmą zgłoszenie w przypadku pogryzienia, ale najwyższa kara jaką spotyka właściciela to mandat za wykroczenie nie upilnowania zwierzęcia :D
To już dawno powinno być przestępstwo ścigane z urzędu, a nie jakiś mandat :D
źródło: image
Pobierz@Ritowel11: niestety obecny jest regulowany przez gminy i bardzo symboliczny, do 178zł rocznie, a powinien wynosić miesięcznie, nie wiem ile, ale tak by skutecznie zredukować pogłowie psów w miastach
@kq2w6: OC za psa to wyjdzie ze 2 zł rocznie
u mnie ludzie sprzątają jako tako... ale psy skomlą jak zostają same i często właściciel nie potrafi zapanować nad pupilem jak wychodzi z nim na spacer, mnie ostatnio chciał ugryźć tylko że za mały był i miał włascicielke idiotke
Inną patologią jest to, że większość żyje na wynajmie i właścicielami całych bloków są firmy.
Dodajmy jeszcze dramatycznie niską dostępność mieszkań na wynajem i już wiesz dlaczego w szwajcarii malo kto decyduje się
Ja bym chciałza to 2200zł od antyzwierzęcych klaunów