Wpis z mikrobloga

W każdym bloku po kilkadziesiąt psów. Srają, sikają, trawniki pod blokami są żółte lub wypalone. Większość ludzi nie sprząta dwójki, bo co im zrobisz. Policja nie przyjmie zgłoszenia, musiałbyś iść, zrobić zawiadomienie o wykroczeniu, mieć dowody, a później stawiać się na komendzie kilka razy i pewnie kilka razy w sądzie.
-notoryczny brak smyczy lub kagańca
-prowadzenie psa na luźnej smyczy, tak, że gdy mijasz potrafi Ci obwąchać różne miejsca, ile razy mało gościa nie pobiłem bo się zaczął jeszcze awanturować
-puszczanie psów samopas, żeby się wys%ły na trawnik, u mnie babka z 8 piętra stoi w drzwiach klatki w kapciach, a pies sra po całym podwórku, u rodziców myśliwy wyszkolił psy, puszcza je same, a woła... komendą z balkonu, psy nie gryzą, ale skaczą dla zabawy na ludzi; tego myśliwego chyba sąsiedzi dojadą w sądzie zbiorowo
-szczekanie
-obszczywanie wind, weź złap kogoś w budynku 10 piętrowym gdy kamera jest atrapą
-nadreprezentacja pitbulli, amtaffów i różnych psów w typie świniaka

Chcą mieć psa w miastach, niech płacą tak jak składka ZUS+NFZ dla przedsiębiorców. 2200zł od szczekacza.
#pies #psy #psiarze
SubsaharyjskaAlpaka - W każdym bloku po kilkadziesiąt psów. Srają, sikają, trawniki p...

źródło: image

Pobierz

Czy psy w miastach powinny mieć podatek jak sładka ZUS?

• Jeszcze jak 73.1% (648)
  • Nie 26.9% (239)

Oddanych głosów: 887

• 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

plus jeszcze oc

@kq2w6: co Ci da to OC, skoro służby nie chcą reagować, a nygusa z psem już dawno nie ma jak przyjadą. Od biedy przyjmą zgłoszenie w przypadku pogryzienia, ale najwyższa kara jaką spotyka właściciela to mandat za wykroczenie nie upilnowania zwierzęcia :D
To już dawno powinno być przestępstwo ścigane z urzędu, a nie jakiś mandat :D
  • Odpowiedz
@SubsaharyjskaAlpaka: dużo podróżuję po Europie i nigdzie, w żadnym kraju nie widziałem tyle psów co w Polsce. To jest dramat, największe spier****nie tego kraju. Nie zliczę ile razy jakiś pies się na mnie rzucił czy wyskoczył z pyskiem, psy sąsiadów ciągle wyją, popołudniami strach wychodzić na spacer czy pobiegać bo nigdy nie wiesz, czy coś na ciebie nie wyskoczy. Coraz więcej amstafów i agresywnych ras. Pies na psie, u mnie
  • Odpowiedz
dużo podróżuję po Europie i nigdzie, w żadnym kraju nie widziałem tyle psów co w Polsce. To jest dramat, największe spier****nie tego kraju. Nie zliczę ile razy jakiś pies się na mnie rzucił czy wyskoczył z pyskiem, psy sąsiadów ciągle wyją, popołudniami strach wychodzić na spacer czy pobiegać bo nigdy nie wiesz, czy coś na ciebie nie wyskoczy. Coraz więcej amstafów i agresywnych ras. Pies na psie, u mnie z bloku KAŻDY
SubsaharyjskaAlpaka - >dużo podróżuję po Europie i nigdzie, w żadnym kraju nie widzia...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@SubsaharyjskaAlpaka: Akurat to prawda, że w PL jest za dużo psów, natomiast rozwiązywać to należy niezależnie czy to jest wieś czy miasto. Na wsiach w co trzecim domu, pies siedzi cały dzień na łańcuchu o długości kabla od ładowarki, albo zamknięty w kojcu 2m2. Taki debilizm powinien skutkować odebraniem zwierzęcia i mandatem, bo to skrajnie głupie i bezsensowne męczenie zwierząt.
  • Odpowiedz
@SubsaharyjskaAlpaka: Nie jestem jakąś psiarą, ale bez przesady, żyjemy w tak smutnym kraju, że niech chociaż ludzie mają se te zwierzęta. Może mieszkasz w jakiejś patologicznej okolicy, u mnie wszyscy sprzątają po psach, prawie się nie zdarza, żeby puszczali je bez smyczy, a i to wyłącznie w miejscach, gdzie praktycznie nie ma ludzi. Wyluzuj.
  • Odpowiedz
@janeeyrie: gościu oczywiście przesadza, ale jednak problem jest

u mnie ludzie sprzątają jako tako... ale psy skomlą jak zostają same i często właściciel nie potrafi zapanować nad pupilem jak wychodzi z nim na spacer, mnie ostatnio chciał ugryźć tylko że za mały był i miał włascicielke idiotke
  • Odpowiedz
@SubsaharyjskaAlpaka: w szwajcarii masz takie prawo, że jeśli twoj pies ujada pół dnia, to sąsiedzi zgłaszają to do właściciela budynku, a ten wysyła ci ostrzeżenie. Jak sytuacja się nie poprawi to mają prawo wypowiedzieć ci umowe najmu.

Inną patologią jest to, że większość żyje na wynajmie i właścicielami całych bloków są firmy.
Dodajmy jeszcze dramatycznie niską dostępność mieszkań na wynajem i już wiesz dlaczego w szwajcarii malo kto decyduje się
  • Odpowiedz