Wpis z mikrobloga

Coraz częściej widzę projekcje co do tego, jak po wyborach zachowa się PiS. Podzielicie się swoimi opiniami?
Ja zakładam, że jak wygra ktokolwiek inny, niż konfedepis i satelici, to będą wielkie protesty. SN, trybunał, KRRiT będą wyć. Ale coś czuję, że pokrzyczą, pojęczą kilka dni i się skończy babki sranie. Chciałbym wierzyć, że sejm, senat, prokuratura i służby zaczną pracować na 200% żeby ich szybko powsadzać. Co myślicie?
#polityka
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mr_Swistak: przewiduje, że Republika wypuści exit poll (zapowiedzieli, że robią swój) z niewielka przewagą Nawrockiego. Jeżeli na drugi dzień okaże się, że wygrał Nawrocki to nic wielkiego się nie będzie działo natomiast jak wygra Trzaskowski to będzie leciało info o sfałszowanych wyborach oraz generalna narracja, że Trzaskowski nie jest prezydentem i powinien zostać natychmiast obalony.
  • Odpowiedz
  • 3
@Mr_Swistak wszystko będzie zależało od różnicy wyników. Jeżeli będzie niewielka (1%) to będzie wycie. Jeżeli będzie większa to też będzie wycie ale bez echa
  • Odpowiedz
@Mr_Swistak będą rekrutować specjalne bojówki mobilnych starych bab i dziadów którzy będą pod telefonem gotowi zjawić się w ciągu godziny gdy zamkną jakiegoś pisowca. Zrobią im jakąś infrastrukturę obrońców złodziei- namioty, kuchnie, polowe, flagi, transparenty, krzyże, modlitwy, może mobilne ołtarze? Myślę, że będą grzali 24/7 propagandę, że posłowie są w aresztach torturowani, że zamykana jest opozycja, że nadchodzi dyktatura. W nadziei żeby Tusk wyhamował z rozliczeniami.
  • Odpowiedz
@Mr_Swistak: Coraz częściej widzę projekcje co do tego, jak po wyborach zachowa się KO. Podzielicie się swoimi opiniami?
Ja zakładam, że jak wygra ktokolwiek inny, niż KO-Lewica-2050 i satelici, to będą wielkie protesty. SN, trybunał, KRRiT będą wyć. Ale coś czuję, że pokrzyczą, pojęczą kilka dni i się skończy babki sranie. Chciałbym wierzyć, że sejm, senat, prokuratura i służby zaczną pracować na 200% żeby ich szybko powsadzać. Co myślicie?
  • Odpowiedz
@Mr_Swistak: myślę, że nic specjalnego. Republiki i inne pisowskie media będą próbowały grzać narrację, że coś było nie tak, ale skończy się protestem na 20 osób, z czego co najmniej 1/4, to będą politycy PiS. Jak po parlamentarnych poszło dość gładko, z bardziej śmiesznymi niż niepokojącymi epizodami jak protest polityków w TVP, to tu będzie bardziej przypieczętowanie tego stanu rzeczy.
No i dla Republiki szykują się ciężkie czasy jak KRRiT
  • Odpowiedz
@Mr_Swistak zapewne będzie tak jak piszesz. Bardziej mnie zastanawia co się stanie z pisem, a dokładnie z Jarosławem Kaczyńskim. Tam może pójść potężna wewnętrzna ruchawka i próba obalenia Prezesa.
  • Odpowiedz
@fornson23 też o tym myślałem ale przecież JK to ich bożek, nie można go obalić i przejąć elektorat. Jest rozwiązanie żeby zrobić z niego honorowego prezesa. Problem może być jednak z tym że to jest jest miły dziadzio i nie da się wysłać na emeryturę.
  • Odpowiedz