Aktywne Wpisy

Yenn_z-Wyspy7Slonc +596
Taka sytuacja, dla mamy i taty wspólny prezent :)
Sama zrobiłam, jest satysfakcja.
#gotujzwykopem #tort
Sama zrobiłam, jest satysfakcja.
#gotujzwykopem #tort

źródło: IMG_4337
Pobierz
cassiopei +126

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Jestem osobiscie nieco tyk zdziwiony. Bo faktycznie przez ostatni rok cybersec byl traktowany jako nowe eldorado i duzo ludzi w to szlo.
A tutaj koles mowi twardo jak to z jego perspektywy wyglada.
@groman43 mozna prosic o Twoj komentarz czemu tak jest czy kompletnie nie Twoja dzialka?
Sa tu inni juniorzy z cybersec? Serio jest taka lipa?
#programowanie #programista15k #programista25k #pracait
źródło: temp_file2186514864683075574
PobierzCzy jestes zdziwiony ze cybersecurity nie jest el dorado?
Jak mówimy o procesach, pierwszej linii soc to rzeczywiście słabo. Jednakże jak jesteś specem od security chmury to kasa jest dobra, ale niestety ofert mało. Tylko tam nie wystarczy kilka certow bo musisz mieć mocną wiedzę ogolnodevopsowa.
@szmichal: dokładnie to. Spamują mailami, jakieś g---o akcje dla pracowników jak dla przedszkolaków oraz skany aplikacji jakimś g---o oprogramowaniem. Do tego raz na jakiś czas muszą dać opinię odnośnie security aplikacji i to wszystko. Jak znajdziesz dobrego programistę to ci o-------i zarówno cybersec jak i devopsowe rzeczy. Speców w tej dziedzinie potrzebna jest
No u mnie w firmie byly rozne szerokie plany na temat cybersec. A finalnie utknelo to na tym ze i tak devops musi tam wiekszosc rzeczy poogarniac i zrozumiec i po prostu devopsi oczywiscie za jakas wieksza stawke sie tym zajmują
Magisterka z bezpieczeństwa coś daje jeśli masz już doświadczenie jako programista/DevOps
Jak nie masz to możesz najwyżej klikać raporty z analizy kodu
@wojtecki2: już się bałam że będzie "a i tak j---e w sprintach za 15k, chłop tylko dzieciństwo stracił"