Wpis z mikrobloga

@MrPawlo112: tak ogólnie to:

1) miej jakieś jokery dodające chipsy i jakieś jokery dodające mult
2) zwracaj uwagę na kolejność jokerów (np. najpierw te dodające, później mnożące)
3) zwracaj uwagę na kolejność kart w ręce (często ma znaczenie)
4) nie fiksuj się na jedną strategię, dostosuj ją do kart
  • Odpowiedz
@MrPawlo112: @idefiks oprócz tego
przy karcie tarota "zamień kartę z lewej na tą po prawej stronie" można przykładowo zamienić 2 na Dame przesuwając ja aby była po lewej stronie.

2. Mając przykładowo fulla 8 8 2 2 2 plus jokera ponawiajacego pierwsza zagrana karte i dwójkę z mnożnikiem badz żetonami można ją przesunąć na pierwszą pozycję żeby zmaksymalizować wynik.

3 Z ciekawych jokerów to lubię zestaw ponawiajacy pierwsza
  • Odpowiedz
@arkadi2020 dzięki, dzięki... z kolejnością kart to ogarnąłem, z tym mnożnikiem to wcześniej ignorowałem myśląc, że co to da x1,5 ale to ma moc jak się na końcu ustawi

Jak na razie mój rekord to 98k tylko, ale kombinuje dalej. Zastanawiam się czy dobrze robię, że zazwyczaj fiksuje się rozwijaniu dwóch układów (2 pary, kolor) i rozbudowując talię skupiam się tym by wzmacniacz od A do 10 by mieć też najwięcej
  • Odpowiedz
@MrPawlo112 @arkadi2020 @qeni

Pochwalę się, że wbiłem jedna ręką 375k i pierwsza wygrana! Trafił się mocarny joker dający możliwość robienia strita z pominięciem jednej karty (np. Q 10 9 7 6) do tego oczywiście podbijam planetami strita plus mnożniki i dawało mocarne rezultaty

I teraz kumam też czemu kasa tak ważna, bo zacząłem śmielej wydawać ja na szuflowanie kart w sklepie - było warto by wyłowić interesujące jokery

Stad
  • Odpowiedz
@idefiks: Wszystkie mają swoje plusy i minusy. Taka pierwsza mogącą ułatwić strategie jest talia mgławicowa z kuponem Teleskop.

Co do drugiego pytania pewny nie jestem ale raczej mogą się pojawić tylko raz bo jest kupon lub joker który daje możliwość pojawienia się jokerów wielokrotnie więc po coś musi on być.

I oczywiście gratulacje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz