Aktywne Wpisy

FrankForsyth +48
Ja to tutaj zostawię. To nie fejk. Esej Majster Tuska (✌ ゚ ∀ ゚)☞

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
wfyokyga +547
Jedna z najbardziej w-----------h rzeczy w internecie, wszędzie się rejestruj bo ci k---a nic nie pokaże. Chcesz tylko na chwilę to nieeee, załóż konto. To największego guwna trzeba się rejestrować, w-----a mnie to

źródło: temp_file530163381275777367
Pobierz
#przegryw #pracbaza #korposwiat #kolchoz #praca
źródło: 679338-352x500
PobierzHR nie generuje wartości ale jest wymagany, bo ktoś musi dbać o przestrzeganie rządowych
to jest "wartość" taka sama jak wartość oddania złodziejowi swoich pieniędzy, bo brak w-------u ma wyższą wartość. Ochrona przed agresją i wypełnianie skomplikowanych regulacji
źródło: GGP6vsDbwAApjTv
PobierzŚwiat opiera się na pieniądzach (elementach o umownej/zerowej wartości).
Niestety.
Jesteśmy jeszcze bardzo prymitywnym gatunkiem zwierząt.
Nie rozumiemy, jak bardzo obecny model świata, to droga do
PKB nie jest gówniane lecz po prostu nieidealne, cokolwiek co byś wskazał jako miernik jakości życia koreluje pewnie w ponad 80% z PKB
wartość czegokolwiek jest umowna/subiektywna dosłownie nikt prócz ortodoksyjnych marksistów (= szurow) tego nie kontestuje
Tak.
EDIT: Teraz sobie na szybko sprawdziłem wskaźnik Szkoły Adama Smitha i nawet tam jest wskazane, że Irlandia znajdująca się na pierwszym miejscu musiała zrezygnować z PKB, bo to taki chujwskaźnik, że przez optymalizację podatkową w ogóle nie był miarodajny i przeszli
Korelacja między PKB a GNI to >0.95 więc to to samo
@tyrytyty: a pokaż te badania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 1000004932
Pobierzźródło: 1000004933
Pobierzźródło: 1000004934
Pobierzźródło: 1000004935
Pobierz