Wpis z mikrobloga

#kartygraficzne #wiedzmin4 #gta6
Ehh chciałem kupować kompa, wziąć rtx 5080 lub rx9070xt, ale chyba poczekam do Gta 6 na pc lub Wiedzmina 4.
Mega jestem ciekawy jakie będą wymagania do tych gier, żeby pograć przynajmniej na wysokich w 60 fps bez ray traycingu w 1440p. Jak widzę jak te gry są optymalizowane to dosłownie tylko śmiech pozostaje. Black Myth Wukong na ultra bez RT w 1440p na rtx5080 poniżej 60 fpsów. To jest jakaś masakra. Jak Cd Projekt zoptymalizuje tego Wiedzmina 4 na tym zasranym UE 5 to naprawdę nie mam pojęcia jaki sprzęt będzie potrzebny, żeby to pociągnąć na wysokich przy 60 fpsach, już nawet nie mówie o ultra. Dodajmy to jeszcze, że to ma być gra z dużym i otwartym, żyjącym światem. Hellblade 2 (czytaj symulator chodzenia) na UE 5, 70-80 fpsów na rtx 5080 bez RT. Ja p------e xD. Chyba, po prostu wszyscy zostaniemy zmuszeni do korzystania z DLSS + mfg czy FSR co jest dla mnie jakimś żartem, żeby karta za 6 patoli nie była w stanie w rastrze poradzić sobie z Black Myth Wukongiem.
Pozostaje mi się cieszyć Wiechem 3 na gtx1080. Jeszcze gra się dobrze xD
A wy jak myślicie? Jakie wymagania może mieć taki Wiedzmin 4 lub GTA 6 patrząc na to, że RDR 2 chodził na Ps4, a na PC przy high/ ultra na full hd było 50 fpsów a czasami mniej bez MSAA na gtx 1080 xD gdzie to była naprawdę mocna karta w porównaniu do PS 4. Czy po prostu, DLSS / FSR On bo inaczej nie pograsz. Chyba pierwszy raz mam taki dylemat czy warto teraz kupić czy przeczekać tę "wspaniałą" serie 5000 i czekać na 6000 czy nawet 7000.
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bonus 4k na PS5 to żart, tam chyba żadna gra nie ma 4k natywnego, prawie wszystkie jadą na upscalowanym 1080p w ledwo 60fps albo ~1440p w 30fps. Do tego PS5 ma GPU od AMD więc można zapomnieć o jakości DLSS, ich upscaling często wygląda bardzo kiepsko z widocznym rozmyciem wszystkiego i ghostingiem.

Najwyżej na PS5 wypuszczą GTA 6 i Wieśka 4 w low detalach z upscalowanym 900p /30fps, konsolarze przyzwyczajeni już
  • Odpowiedz
@HumanBeing: Po pierwsze gry które są tworzone na konsole, zza pleców np Last of us, Alan wake, są dostosowane do grania 30fps, wiadomo w 60fps lepiej. Ale zwykle te 60fps jest uzysykiwane kosztem tniecia detali a nie rozdzielczosc, wiadomo rozdzielczosc troche też, tylko, że większość pcmaster race to debile co graja na ultra i obniżają rozdzielczość xD gdzie jest masa filmików na YT, że ultra nie ma sensu
  • Odpowiedz