Wpis z mikrobloga

Czemu te laski wtrącają co chwila jakieś angielskie słówka? Dla mnie to jest wyznacznik osoby która nie potrafi rozmawiać po angielsku xd Nigdy żadna osoba która zna dobrze angielski nie uzywała takich sformułowań. Kiedyś jeszcze myślałem ze to domena 18-latek ale teraz co 2 jak cos opowiada to wtrąca takie g---o. Przecież tego nie da się słuchać.
#tinder #logikarozowychpaskow #randki #angielski
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Marek_Kodrat: To przychodzi naturalnie pod wpływem oglądania seriali i filmów. A już zwłaszcza kreskówek w stylu family guy. Teksty z family guya mogłabym wtrącać do każdej dyskusji.
  • Odpowiedz
@Marek_Kodrat: kiedyś widziałem na tinderze jedną laskę, co w zdaniu w opisie które normalnie by brzmiało "jak jesteś x/ jak zajmujesz się x to wypad" to za słowo wypad wpisała "excursion" xD
  • Odpowiedz
@sameowoce: @Marek_Kodrat znam angielski na C1, niemiecki na B2, pracuję w korpo gdzie ciągle ktoś p------i o "szerowaniu skrina" albo "kolu na timsie" i te inne wszystkie korpozwroty i jakoś potrafię normalnie bez wtrącania słówek rozmawiać w 100% po polsku. Dla mnie to jest po prostu bycie ułomkiem co chce się popisać, że potrafi coś po angielsku powiedzieć.
  • Odpowiedz