Wpis z mikrobloga

Siemanko, szukam jakiegoś laptopa 14-16 calowego. Zależy mi na:
- mocnym procesorze
- szybkim RAM'ie

Dodatkowym atutem byłoby, gdyby był w miarę mobilny.

Chciałem wydać 3000-4000 zł na egzemplarz odnowiony / poleasingowy. Pomógłby mi ktoś z wyborem?
Nie znam się na rynku laptopów - myślałem o Dell XPS 7590, ale słyszałem, ze mocno się grzeję. Później porównałem jego parametry chociażby do HP Victus 16 i w sumie chyba byłbym skłonny dorzucić to 0.5 kg cieżaru, za lepsze podzespoły.

Laptop ma głównie służyć do pracy zdalnej / elementów DevOps (jakieś wirtualki itd)
Zastanawiam się bardzo czy szukać procków na Intelu, czy może nie pójść w Ryzena, który podobno mniej się grzeje.

#laptopy #pcmasterrace #komputery #informatyka
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Yakooo
Dell to dobry trop. Co najmniej Intel i7 vPro (ja akurat mam latitude 5440) ogólnie polecam.
Mamy ich w firmie bardzo dużo i raczej nie słychać aby po niemal 2 latach się psuły (puchła bateria etc)
  • Odpowiedz
  • 0
@Poldek0000: Właśnie myslałem o Dellu, co prawda mam już jakiegoś firmowego, ale nie uzywam, bo nie mam admina :v

Myślałem jeszcze o tym, co sądzisz?
Asus Vivobook S15 Ultra 7 16GB 1TB 15.6" 2.8K 120Hz OLED 600NIT
Yakooo - @Poldek0000: Właśnie myslałem o Dellu, co prawda mam już jakiegoś firmowego,...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@Poldek0000: Ostatecznie decyduje się na Della, ale wybieram coś mocniejszego.

G16 7630 i9-13900HX 32GB 1TB SSD 16" QHD+ 2560x1600 240Hz matt GeForce RTX 4070 8GB
Taką maszinen wziąłem, zobaczymy jak się sprawdzi byle. Trochę cieżkie i moze być cięzko w bagażu podręcznym ryanair, ale we'll see
  • Odpowiedz