Aktywne Wpisy
Close9 +11
Dokąd pojechalibyście jako singiel 29lvl na samotne wakacje? Raczej w trybie zwiedzanie / leżenie. Koszty noclegów przytłaczają, ale szkoda mi urlopu na siedzenie w domu. #wakacje

LuzikSebastian +207

źródło: 1000003912
Pobierz
- mocnym procesorze
- szybkim RAM'ie
Dodatkowym atutem byłoby, gdyby był w miarę mobilny.
Chciałem wydać 3000-4000 zł na egzemplarz odnowiony / poleasingowy. Pomógłby mi ktoś z wyborem?
Nie znam się na rynku laptopów - myślałem o Dell XPS 7590, ale słyszałem, ze mocno się grzeję. Później porównałem jego parametry chociażby do HP Victus 16 i w sumie chyba byłbym skłonny dorzucić to 0.5 kg cieżaru, za lepsze podzespoły.
Laptop ma głównie służyć do pracy zdalnej / elementów DevOps (jakieś wirtualki itd)
Zastanawiam się bardzo czy szukać procków na Intelu, czy może nie pójść w Ryzena, który podobno mniej się grzeje.
#laptopy #pcmasterrace #komputery #informatyka
Dell to dobry trop. Co najmniej Intel i7 vPro (ja akurat mam latitude 5440) ogólnie polecam.
Mamy ich w firmie bardzo dużo i raczej nie słychać aby po niemal 2 latach się psuły (puchła bateria etc)
Myślałem jeszcze o tym, co sądzisz?
Asus Vivobook S15 Ultra 7 16GB 1TB 15.6" 2.8K 120Hz OLED 600NIT
źródło: image
PobierzNajważniejszy procek. Reszta to rzecz gustu. Osobiście tylko mam uraz do HP bo mi się ciągle psuł (seria pavilion)...
G16 7630 i9-13900HX 32GB 1TB SSD 16" QHD+ 2560x1600 240Hz matt GeForce RTX 4070 8GB
Taką maszinen wziąłem, zobaczymy jak się sprawdzi byle. Trochę cieżkie i moze być cięzko w bagażu podręcznym ryanair, ale we'll see
Ale nieco przekroczyłeś budżet 4k widzę (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)