Wpis z mikrobloga

Taki mam political fiction scenariusz na następne pół roku:
1. 1 tura: 1. Trzaskowski 2. Nawrocki 3. Mentzen 4. Hołownia 5. Zandberg i reszta
2. 2 tura: wygrywa Trzaskowski i tu ważne jest czy z duża czy z mała przewaga.
3. Kilka dni po wygranej Trzaskowskiego, Małgorzata Manowska ze względu na sprawy rodzinne przechodzi w stan spoczynku.
4. Duda wybiera nowego PPSN na 6 lat
5. Nowy prezes sądu najwyższego uznaje wybory za nieważne - przy małej różnicy - przez skargi na fałszowanie wyborów a przy dużej przez brak subwencji dla pisu i nierówność tych wyborów
6. Koalicja nie uznaje wyroku sądu najwyższego bo neokrs i mamy paraliż państwa.
W takiej sytuacji albo pis się barykaduje w pałacu prezydenckim i mówi ze prezydent jest nielegalny, dzwonią i krzyczą do Trumpa itp i ogólnie mamy największa szopkę od 30 lat. Albo PO uznaje wyrok SN i idą scenariuszem że prezydentem zostaje Hołownia(jako marszałek), coś sobie tam przepchają jakieś ustawy o neokrs itp na szybko żeby to zmienić i startujemy z nowymi wyborami, ale wtedy pewnie pis podmienia kandydata ze względu na zaangażowanie służb w zniesławienie Doktora Karola Nawrockiego i moim strzałem jest tutaj Dominik Tarczyński. Przy perspektywie wyroków dla pisiurów takie scenariusz wcale nie wydaje się niemożliwy. Jakby któryś z punktów był niemożliwy do zrealizowania to proszę mnie poprawić.
#polityka #wybory #pis #po
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bojesieminusow: Raczej nie będzie podważania wyników wyborów bo w razie czego i tak to Hołownia jest pierwszy w kolejce do przejęcia obowiązków prezydenta. W 2023 też straszono wojskiem na ulicach po przegranej wyborów przez PiS.
  • Odpowiedz
@bojesieminusow: opcja racjonalna, czyli nikt z pisowskich marionetek nie chce pchać się w gips uznając wybory za nieważne.

opcja racjonalna minus, czyli taka pacynka się znajduje, ale pan Premier i pan Prezydent Trzaskowski informują, że uprasza się o nie robienie chlewu i rozganiają towarzycho panowie w mundurach.
  • Odpowiedz
@bojesieminusow Opie , to bajki z mchu i trocin ale Tarczyński jest za głupi na cokolwiek. Nawet Kaczyński w swojej demencji odpalił kiedyś ,że chłop to się w porywach na prezydenta Kielc nadaje ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@bojesieminusow no więc trzeba głosować na Hołownię. Bo prędzej czy później i tak zostanie prezydentem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ale też mam w głowie ten scenariusz. To mogą być ostatnie wybory prezydenckie Jarosława. Nie ma wiele do stracenia. Duda też nie ma wiele do stracenia.
  • Odpowiedz