Wpis z mikrobloga

Powiedzcie mi, czy tylko ja mam takie wrażenie że Republika to jest taka Kurska TVP na sterydach? W sensie, nie wiem teraz czy czas zatarł już jakoś złe wspomnienia o TVP Info z czasów pisowskich, ale wydaje mi się że tam tak ostro aż nie było. Wiadomo, szło gęste, paski grozy kolportowały przekaz dnia dla widzów, ale gdzieś tam się chyba pracownicy hamowali, trzymając się jeszcze resztek dziennikarskiej etyki.
Za to w republice to już totalnie odpięli wrotki i jadą bez trzymanki. Tępa propaganda, szczucie, paski grozy, już chyba na trzy linijki, po trzykroć groźniejsze, kręcenie 'wielkich' afer z niczego, o których za parę dni sami 'dziennikarze' już nie pamiętają, totalne odczłowieczanie ludzi o innych poglądach niż partia. Można by tak długo wymieniać. Jedno wielkie szambo. I piszę to jako człowiek o raczej konserwatywnym światopoglądzie.
I skoro mam waszą uwagę, to tutaj, absolutnie nieironicznie, chciałbym zapytać zwolenników PiSu - nie mierzi was taki tępy, siermiężny przekaz Republiki? Bo serio, to nie jest IMO kwestia konserwatywnych poglądów czy nie, średnio inteligentny człowiek chyba nie jest w stanie wytrzymać oglądania tego ścieku dłużej niż 5 minut...
#tvrepublika #tvpis #bekazpisu #polityka
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Iluvmaids: tego nie można rozkminiać, to jest jak miłość matki do syna, syn może wygadywać głupoty, zdradzić żonę, nawet zabić kogoś a mamusia i tak go będzie kochała i jakoś sobie to wytłumaczy. Tu masz ten sam schemat, oni pewnie wiedzą że część z tych rzeczy jest propaganda ale nienawiść do PO i Tuska wszystko przygasza, to są poglądy tych ludzi i one się nigdy nie zmienią. Zobacz na marszach
  • Odpowiedz
@Iluvmaids: tvpis miało oddziały i ludzi w całej Polsce. W trakcie dnia, pomiędzy szczuciem, leciało mnóstwo programów, informacji z Polski. Takich normalnych, zwykłych informacji. zarublika nie ma reporterów w miastach w Polsce więc nie ma czym przeplatać szczucia które musi lecieć tam non stop. Kiedy bym nie przełączył trafiam na ekran podzielony na okienka i dyskusje "ekspertów".
  • Odpowiedz