Wpis z mikrobloga

Który z tych dwóch samochodów byłby według Was lepszą opcją na daily / "fun car"? Najbardziej zależy mi na niskiej awaryjności i względnie tanim koszcie utrzymania. Za Fordem przemawia prosta konstrukcja i tanie części. BMW 4 nigdy nie miałem okazji obejrzeć "na żywo", ale dużo lepiej prezentuje się jego wnętrze + ma składany hardtop (pytanie jak wygląda kwestia utrzymania)

#motoryzacja #samochody #mustang #kupnosamochodu #ford #bmw

Który samochód lepszy?

• Ford Mustang VI Coupe 3.7L 40.0% (34)
  • BMW 428i Cabrio 60.0% (51)

Oddanych głosów: 85

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kowalzmetina: czworka z 2 litrowym silnikiem to jest rodzinny januszowóz a nie fun car, albo mniejsze auto albo więcej mocy. Jak to ma być drugie auto to kup już coś starszego z charakterem i brakiem utraty wartości.
  • Odpowiedz
@kowalzmetina: zależy czego szukasz.
Ja bym wolał starszego konia, ale za to z 5.0 V8. Nie dość, że nie wygląda jak Mondeo w coupe, to w dodatku brzmi jak nic od BMW.
  • Odpowiedz
@kowalzmetina: też miałem podobny dylemat i poszedłem w Mustanga 2015 3.7 V6. Jest mega wygodny co mnie zaskoczyło, ale jak chcesz się pobawić to pozwala na to. Jedyne co w 3.7 trochę bida wyposażenie, ale można sobie doposażyć, jak Lego. Musiałem go sprzedać przez rozbudowę firmy i do tej pory serce krwawi jak Mustanga widzę :(
  • Odpowiedz
  • 0
@maciek30_pl Ze wszystkich aut, które oglądałem w tym przedziale cenowym Mustang podobał mi się najbardziej. Szkoda, że nie ma tego tak dużo do wyboru w rozsądnym stanie i za rozsądne pieniądze ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Musiałem go sprzedać przez rozbudowę firmy i do tej pory serce krwawi jak Mustanga widzę :(

Ciężka sprawa. To życzę Ci, żeby szybko udało się zakupić kolejny egzemplarz konika
  • Odpowiedz