Wpis z mikrobloga

Tak się zastanawiam - skąd mam wiedzieć czy potrzebuję podwyższenia kierownicy? Zapewne zależy to od tego jak trzymam postawę podczas jazdy - ale szczerze mówiąc nie jestem w stanie sam tego obiektywnie ocenić. Mam wrażenie, że trochę się garbię lub za bardzo pochylam nad kierownica podczas jazdy na stojąco, z drugiej jednak strony mam normalny wzrost 182 cm. Moto Africa Twin 1100, dalsze wycieczki to zazwyczaj 50/50 off/on road.

#motocykle #motomirko
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ból barków i nadgarstków podczas dłużej jazdy. Jest jednym z sygnałów bo musisz się bardziej pochylać i obciążasz mocniej nadgarstki. Jak przy dłużej jeździe (pare godzin) Cię nic nie boli to nie widzę potrzeby czegokolwiek zmieniać.
  • Odpowiedz
@pepepanpatryk jesteś pewien że dobrze oceniasz pozycję stojącą? Bo pozycja stojąca wbrew nazwie nie może być to wyprostowana pozycja jak struna. Masz się właśnie trochę garbić, wypiąć dupę i biodra, zgiąć łokcie. Poka foto.
  • Odpowiedz
@bocznica: Rozumiem co masz na myśli, wydaje mi się, że właśnie podobną pozycję próbuję utrzymać, raczej nie bolą mni nadgarstki ani kręgosłup, niemniej jednak mam wrażenie, że jestem trochę za bardzo wychylony do przodu tym bardziej jak uginam lekko łokcie. Jak wyjadę gdzieś się przejechać to podrzucę fotkę.
  • Odpowiedz