Wpis z mikrobloga

Mam na myśli pisząc samotnie, że rozpoczął temat na samym poczatku. Nie ma za sobą silnych ludzi,stanowiska. A to troche ryzykowne, jesli Nawrocki wygra wybory bedzie miał możliwość zemscic sie na prof. Dudku za jego słowa prawdy, nadużywając możliwości stanowiska PP.
  • Odpowiedz
  • 17
@KurnikoweKuriozum Najlepsze, że on był zawsze jakby po środku. Oceniał merytorycznie i obiektywnie całe ostatnie 36 lat. Gdy się odezwał na temat Nawrockiego, to było wiadomo że coś może być na rzeczy.
  • Odpowiedz
zaobrazkuj może też ten jego cytat o tym, że pis do spółki z po r-----------y ustrój

@dzyndzla: Nieznam takiego cytatu ale jeśli tak to przecież to dokonale uwiarygadnia p.Dudka. Stara się być pomiedzy. Dobry Historyk stara sie zachowac obiektywizm. Teraz uświadom to sobie jak powściągliwy historyk musiał poinformować o zagrożeniach płynących ze strony Nawrockiego. To jest patriotyzm a nie pisowski butny udawany przy pomnikach.
  • Odpowiedz
@KurnikoweKuriozum: prawaków boli prof. Dudek, bo to konserwatysta. Ale sam widzi czym jest Pis. A jeśli chodzi o Nawrockiego, to Dudek wytłumaczył to ostatnio u Patrycjusza Wyżgi w "Didaskaliach". Powiedział coś w tym stylu, że on (profesor) mało wierzy w plotki, ale usłyszał ich tak dużo i od wielu różnych ludzi o Nawrockim, że musi w je wierzyć. Dodatkowo przypomniał, że niedawno wyszła informacja z samego IPN, że Nawrocki po
  • Odpowiedz
@KurnikoweKuriozum: tak, to jest bardzo rzetelny człowiek. Też wykorzystuje swoje zasięgi jak znany "youtuber" :) Lubię oglądać z nim wywiady, program "Dudek o polityce" na kanale Super Expressu, czy właśnie jego kanał na YT "Dudek o historii" gdzie Pan Profesor nie raz mnie zaskakiwał odpowiadając takiemu szaremu żuczkowi jak ja w komentarzu xd
  • Odpowiedz
Nieźle i mam te same spostrzeżenia, czuć u niego prawdę i starania o obiektywizm, sprawiedliwość. Wielu nie rozumie i nie uzna tego kunsztu. Martwi mnie, że jeśli Nawrocki wygra wykorzysta stanowisko aby mu szkodzić. Straci prace, albo obierze mu jakieś zaslugi, badź uruchomi jakiś proces wobec prof.Dudka.
  • Odpowiedz
to ten lewacki profesorek, fan Tuska?

@Hoisin_Sticky_Ribs: Widzę, że stare zasady działają dobrze u towarzysza "Kto nie z nami ten przeciwko nam" więc kłamiecie jak możecie.

Jak lewak może być zwolennikiem lustracji? Jak fanem Tuska może być człowiek, który go krytykuje od samego początku? Jak dajesz radę wyzywać kogoś od lewaków jak sam stosujesz skrajnie lewicowe podejście: dwójmyślenie i
  • Odpowiedz
@KurnikoweKuriozum: ja tak pesymistyczny bym nie był. Tu nawet nie zgodzę się z prof. Dudkiem, który wieszczy niewielką różnicę w II turze między Trzaskowskim, a Nawrockim. Według mnie, na tą chwilę Trzaskowski ma wręcz pewną, spokojną wygraną (no chyba, że znajdzie się na niego hak, tak jak ostatnio na Nawrockiego).
  • Odpowiedz
@PomidorovaLova: wiem, jestem stałym odbiorcą produkowanych przez niego treści od dłuższego czasu, tam wyżej to był sarkazm, ale chyba musze nad tym popracować bo mam wrażenie że nikt nie załapał.
Chodziło właśnie o to że zdecydowanie nie można podważyć jego słów tym co napisałem.
  • Odpowiedz