Wpis z mikrobloga

Jakie modemy teraz dają w #play #upc mam od 14 lat liveboxa (cabal z brandem upc) ale coś się kraczy, resetuje się kilka razy dziennie - umówiłem się na wymianę na wtorek, dalej dają jakieś cabale czy przeszli na coś innego? Ja mam nadzieje że to wina modemu a nie ich zajebistości po przejęciu przez play bo nigdy problemów nie było a teraz dzień w dzień mam kilka resetów.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nairoht: wina Playa, ja miałem UPC wiele lat, jak Play przejął to codziennie! Mi się net wieszał i odłączał. Miałem umowę na 9 miesięcy więc zrezygnowałem po tym okresie i przeszedłem na Orange światłowód. Teraz super bangla i mega jestem zadowolony.
  • Odpowiedz
@MisterMinister: mialem dokladnie to samo. UPC przez pare lat, az nagle codziennie zaczely robic sie lagi np na 30 sekund wiele razy dziennie. przeszedlem na orange swiatlowod i od ponad roku zero problemow.
  • Odpowiedz
  • 0
@MisterMinister: o zmianie mogę myśleć w grudniu do tego momentu mam umowę, nawet jak już play ich przejęło to kilka miesięcy był spokój, teraz od paru tygodni mi świruje modem - zobaczymy czy zmiana coś da¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@nairoht: Oni te modemo-routery zmieniają co pare lat więc wejdz na stronę i zobacz co teraz mają. Po przejęciu UPC przez play usługa internetu pogorszyła się, lagi, mniejsza przepustowość, braki internetu.
14 letni modemo-router poprostu się zużył (np kondensatory), ponadto może się przegrzewać i stąd masz resety. Dodatkowo jest mniej wydajny, ma też przestarzałe WiFi.
  • Odpowiedz
@nairoht: Jeżeli będziesz chciał przejść szybciej i skorzystać z oferty światłowodu w T-Mobile mogę dać rabat na 6 msc za 0 zł żeby się nie męczyć do grudnia
  • Odpowiedz