Wpis z mikrobloga

Dobra. Wpisałem 30zl ale praca na maks 3/4h dziennie.

@BobekRobek: No i po co miałbym chodzić na jakieś dorywcze g---o? Co ja kupię za 90-120 PLN? I jeszcze marnować czas na dojazdy, bo przecież nie mieszkam na twoim magazynie.

Tymczasem na grupce ktoś zaczal pisać że 50zl netto to są uczciwe pieniądze.

Ja mam tyle w szpitalu na
  • Odpowiedz
@BobekRobek: 25zł/h licząc 168h w miesiącu daje 4200 na rękę.

W Lidlu w tym roku na magazynie: w przypadku pensji załogi magazynów po podwyżkach wyniesie ona od 5500 zł brutto do 7200 zł brutto. 100% UOP

Dodatkowo pracownicy fizyczni zazwyczaj lepiej zarabiają, więc takie 4200zł na rękę to tak sobie.

Myślisz czemu sprowadzają ludzi z Bangladeszu czy Indii? Pracownik jest zbyt drogi aktualnie.
  • Odpowiedz
  • 6
@MisterMinister: no tak. To tylko potwierdza ze jako mały przedsiębiorca nie ma się szans na rynku rozwinąć bo koszty pracownicze są tak duże że albo wykłada się miliony na start albo robi to bogata konkurencja.
Moj magazyn to mój garaż w centrum osiedla.

@PfefferWerfer jak wyzej
  • Odpowiedz
@BobekRobek: zatrudnij nielegalnego imigranta na umowę śmieciową
dziady prowansalskie może i by chciały dorobić do emerytury ale powodzenia przecież to Internetu nie potrafi obsłużyć więc twojego ogłoszenia nie znajdzie
  • Odpowiedz
@BobekRobek: nie no jesteś na etapie: za mały biznes żeby dać komuś pracę. Pytanie czy masz potencjał na wzrost, czy jednak stabilna liczba zamówień i zysk z paczki. Są rozwiązania pod to tylko trzeba przeliczyć odpowiednio.
  • Odpowiedz
@BobekRobek: na obecne warunki rynkowe to gównorobota.
Wiem że czułeś się jak zbawca dając łatwy pieniądz, ale raz że pakowanie bardzo źle się kojarzy potencjalnym pracownikom, a dwa że za mało godzin, za duża komplikacja.

Dawałeś ogłoszenia na grupy studentów?
  • Odpowiedz
  • 0
@kuncfot: właśnie to z grupy studenckiej xd
Raczej robota dla licealisty który po zajęciach przyjdzie złożyć zamówienia na 4h i tyle.
To raczej nie jest praca na poważnie. Możliwości rozwoju tez do max 4-5 stałych pracowników.
Gorzej że sam się nie wyrabiam ale potencjalu do wzrostu za dużego tez nie ma.
  • Odpowiedz
To tylko potwierdza ze jako mały przedsiębiorca nie ma się szans na rynku rozwinąć bo koszty pracownicze są tak duże że albo wykłada się miliony na start albo robi to bogata konkurencja.

No tak, tak jest w każdej branży. Przegapiłeś wczesne lata 90. gdy taki model funkcjonowania miał sens bo konkurencja nie istniała a bezrobocie wynosiło 30% i pracownik był za grosze. To tak jakbym ja płakał że nie mogę już otworzyć manufaktur
  • Odpowiedz
  • 2
@PfefferWerfer: Dlatego najlepszy etat, taki opodatkowany na 50%, potem w weekend najeżdżanie na tych którzy chcą od życia czegoś więcej, a gdyby jednak mimo wszystko cos się udało to dojechać podatkiem, ew. zgnębić na wykopie xd
  • Odpowiedz
Dlatego najlepszy etat, taki opodatkowany na 50%

Najlepsze to jest równe opodatkowanie, a nie 50% dla etatu, 15-20% dla B2B i 0% dla zysków z kiszenia nieruchomości pod spekulację. Jakbyśmy wszystkich opodatkowali tak samo to bym nawet nie pisnął.

potem w weekend najeżdżanie na tych którzy chcą od życia czegoś więcej, a gdyby jednak mimo wszystko cos się udało to dojechać podatkiem, ew. zgnębić na wykopie xd

Uciemiężony
  • Odpowiedz
  • 0
@PfefferWerfer: dobra typie, weź już do mnie nie pisz. Masz jakieś urojenia o dworach i pałacach kasty szlachciców tymczasem Dariusz Milek zakupil zrujnowany pałac na który twoje socjalistyczne państwo polskie miało w------e i wyremontował go i robi to też z innymi miejscami.
Państwo jest nieefektywnie co już udowodniło w każdej możliwej dziedzinie ktorej zarządza a twoi rozwiązaniem jest tylko WINCYJ PINIENDZY XD
  • Odpowiedz
  • 3
@paww: zabawnie to brzmi w kontekście ZARY ktora sprzedaje gowno z Chin i jest jedną z największych firm na świecie ale wiadomo, to jest metafizyka, spotkanie z najwyższym xd
  • Odpowiedz
Państwo jest nieefektywnie co już udowodniło w każdej możliwej dziedzinie ktorej zarządza a twoi rozwiązaniem jest tylko WINCYJ PINIENDZY XD

@BobekRobek:

I dlatego polski NFZ wydaje 1% wpływów na administrację systemem ochrony zdrowia, a amerykański prywatny sektor ochrony zdrowia na administrację wydaje 8% wpływów. To jest ta słynna efektywność wolnego rynku ( ͡°
  • Odpowiedz
@BobekRobek: Oferujesz prace w ktorej nie ma rozwoju, mozliwosci awansu, nie zdobywasz zadnych umiejetnosci zadnego doswiadczenia, do tego placisz minimalna krajowa, za co nie oszukujmy sie ciezko wyzyc, i jestes zdziwiony ze nie ma tlumoẁ?
  • Odpowiedz
to ja wolę 100% wzrostu w neoliberalizmie niż 25% w socjalizmie. Gdzie są twoje komusze kraje xd

Do widzenia.

1) A nie wolisz komunistycznych Chin, które wzrosły jeszcze bardziej niż neoliberalna Polska? Może komunistą powinieneś zostać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
2) A jeszcze przed chwilą
  • Odpowiedz