Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#keto skad czerpiecie wiedze ze twierdzicie ze na keto nie mozna jesc wegli? jakie rolki na tiktoku, jakie szury na yt? nie ma miesiąca żebym nie czytał czy to na wykopie czy na fb ze na keto nie można jeść wegli i się zastawian skąd takie przekonania sie biorą, a bardziej kto je popularyzuje. nie sledze na yt ani nigdzie indziej kanałów o keto, z lekkich szurow kojarze jedynie braci rodzen, ale to noja prywatna opinia opinia o nich po jednym z ich filmow gdzie mowili ze kalorie nie istnieją i są spiskiem lobby spozywczego :D

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim na keto można jeść węgle byle mało. Z tego co pamiętam do 60 g nas dzień.
Twierdzenie, żeby nie jeść węgli jest uproszczeniem, ułatwiającym stosownie tej diety. Niestety typowa dieta gdzie jesz pieczywo 3 razy dziennie, do tego kartofle, makaron, kaszę na obiad i ciastka na deser jest szkodliwa. I tutaj liczenie kalorii nic nie daje.
Sprawdź sobie jak powstały kalorie, kto je stworzył, jaka była metodologia badań. To po
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: czasem wydaje mi się że ludzie dzielą się na dwie sekty
sekta keto
sekta antyketo

ja keto spróbowałem, dieta działa ale pójdę w kierunku lowcarb bo szkoda mi owocków które już za moment się pojawią. nikt nigdy nie mówił że nie wolno węgli. usłyszałeś od kogoś kto też gdzieś z tiktoka od oskiego usłyszał i powtarzasz. na keto luźno wsuwałem 50-80 węgli głównie z warzywek. bez chlebka bułek i
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: widzę, że z biegiem lat keto przeszło ewolucje z radykalnego keto czyli węgli 20g na dzień do keto metflex czyli zjeść więcej węgli i być dalej w ketozie
  • Odpowiedz
#keto skad czerpiecie wiedze ze twierdzicie ze na keto nie mozna jesc wegli?

@mirko_anonim: ostatnio to z lustra jak mi japa puchnie to przegięłam z węglami. (σ ͜ʖσ) 3 rok na diecie.

20g to na adaptacji było albo przy ostrej padaczce np po operacji neurologicznej.

Mam dwie teorie - 1 więcej ludzi bawi się w tą dietę i robi kanały
  • Odpowiedz