Aktywne Wpisy

yourgrandma +138
#wykopoweprzeboje
Zdecydowaliście, że następną kategorią będą openingi anime.
Tradycyjnie pod tym wpisem podawajcie swoje propozycje, które chcecie widzieć w konkursie.
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze. Dodatkowo proszę o dopisanie, z jakiego serialu pochodzi piosenka dla formalności.
Zdecydowaliście, że następną kategorią będą openingi anime.
Tradycyjnie pod tym wpisem podawajcie swoje propozycje, które chcecie widzieć w konkursie.
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze. Dodatkowo proszę o dopisanie, z jakiego serialu pochodzi piosenka dla formalności.
źródło: anime
Pobierz
Bipolar- +7
P------e to. Odchodzę z wykopu. Mam dość. Nie wytrzymuje już tej zasranej nagonki na lekarzy. Codziennie setki kłamstw, manipulacji, obelg, gróźb wobec lekarzy i nikt z tym nic nie robi. A naprodukujcie sobie tych lekarzy nawet 2 miliony. Niech pracują za bochenek chleba. Wtedy nadal będziecie narzekać i twierdzić, że zarabiają za dużo i trzeba uwolnić zawód i potrzebujemy 4 milionów lekarzy, którzy będą pracować za pół bochenka chleba, a politycy to

Widząc kryzys w branży IT zastanawiam się czy przenosić się na B2B za 125 na h. Brak benefitów. Projekt mniej ciekawy i atmosfera wydaje się napięta.
Jednak na małym Zusie to średnio 4000/6000 więcej Netto miesiecznie względem tego co mam na UOP. Mam 9000 netto na czas nieokreślony i projekt mi się bardzo podoba. Niestety nie dostałem podwyżki 1.5 roku.
Mój żołądek mówi mi nie idź w to, z drugiej strony szukałem takiej oferty kilka miesięcy i mam wrażenie ze szybko takiego kontraktu nie otrzymam.
Czytając na reddit ludzi z doświadczeniem 10+ i ich zwolnieniami zaczynam wątpić czy kiedykolwiek dobije do jakiś kwot rzędu 20/25.
Jednocześnie nie ufam tego nowemu pracodawcy na tyle żeby zrezygnować z tego co mam.
#b2b #it #programista15k #programista20k #programowanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Czy ta podwyżka o kilka % odmieniłaby Twoje życie? Xd
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@Rudz1elec: To się rewaloryzacja wypłaty nazywa.
A on chce ryzykowac dla kilku %. :) No chyba, ze brak emerytury liczy jako zysk XD
@ObserwatorZamieszania NO fajnie, a co to zmienia w dyskusji?
dużo, dużo trudniej pozbyć się człowieka na UoP i dopóki to nie jest oferta z trójką (na flat-fee) z przodu to weź sobie odpuść. buduj skilla i miękkie.
jedyną opcja żeby brać taką ofertę to jeśli jest to f500 korpo/firma
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Ja nie widzę specjalnej zmiany po przejściu na b2b względem etatu. Ciśnienie zależy od firmy i projektu a nie rodzaju umowy.
Jak zarobisz 9 k na rękę, to starcza na życie ale oszczędzisz może 1-2 k. Jak zarobisz 13 to jak Ci koszty nie