Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Niechęć do Niemców to połączenie:

- propagandy PRL
- nierozumienia, że Prusacy to nie to samo co np Bawarczycy albo Saksończycy, Niemcy nie są jednym narodem
- brak reparacji i rozliczenia się z historią wobec Polski wynika z tego, ze przez 50 lat byliśmy komunistyczna dyktaturą PRL sprzymierzoną z Moskwą jaka szykowała się aby zagrozić wolnemu światu

Co więcej antagonizacja stosunków Polsko Niemieckich jest dla nas obecnie wręcz ekstremalnie szkodliwa. Dlaczego prawica powiela komunistyczne mity i stara się budować poparcie na rolnikach, nisko wykwalifikowanych pracownikach fizycznych i emerytach?

Tak nie zbuduje się potęgi kraju. To to obecnie robią narodowcy i konserwatyści opiera się na błędnych założeniach i nie odpowiada obecnej sytuacji, to powielanie XX wiecznych mitów aby schlebiać prostym ludziom.

Jaki jest sens waszej polityki? Jaka jest idea?

#przemyslenia #takaprawda #polityka #niemcy #prl #prawica #konserwatysci #konserwy #4koserwy #pytanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim do tego wyróżnienie się na tle innych, bo niemal każde poważne środowisko polityczne w Polsce jest antyrosyjskie ze zrozumiałych względów, więc aby się wyróżnić od KO PiS stało się mocno antyniemieckie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim
Synek, idea jest taka, że szwab posłał do piachu SZEŚĆ MILIONÓW polaków i nie ma w tym kraju rodziny która nie byłaby dziś liczniejsza gdyby nie z------y na froncie czy w obozie zagłady dziadek Mietek.

W tym samym czasie my mamy siedzieć cicho bo jak ktoś mi spalił moją firmę 25 lat temu to już się przedawniło i teraz trzeba się podlizywać, bo konkurencja która zbudowała się na mojej słabości teraz
  • Odpowiedz
@MuszeZalozycKontoByFiltrowacGowno Ani 3 rzeszy, ani 2 rp już nie ma i nie ma co prowadzić współczesnej polityki w oparciu o zdarzenia sprzed 80 lat. Sąsiadujące kraje często mają na pieńku Niemcy z Francja, Francja z UK, Holandia z Belgia. Ale potrafią is do przodu a nie ciągle na wszystko patrzeć przez pryzmat histori
  • Odpowiedz