Aktywne Wpisy
Forest1989 +299

źródło: temp_file8231421802448919648
Pobierz
FejsFak +241
Ogród do oceny #stepujacybudowlaniec

źródło: IMG_20250614_183913_921
PobierzSkopiuj link
Skopiuj linkźródło: temp_file8231421802448919648
Pobierzźródło: IMG_20250614_183913_921
PobierzWykop.pl
Ludzie, którzy twierdzą, że przy obecnym niskim bezrobociu każdy, kto chce, znajdzie pracę, są niestety oderwani od rzeczywistości. Od czterech miesięcy szukam pracy jako programista – mam ponad 5 lat doświadczenia, wysyłam CV i... cisza. Zero odpowiedzi, ani maili, ani telefonów. Nikt nawet nie zapytał o moje oczekiwania finansowe.
Mieszkam w małym mieście, ale mogę dojeżdżać codziennie do biura, maksymalnie 150 km dziennie. Mimo to cisza. Niby można zostać męską prostytutką i zarabiać 50zł/h ale myślę, że niedałbym rady.. Ostatnio nawet widziałem ogłoszenie w supermarkecie na 1/2 etatu. Jeśli praca ma wyglądać tak, to szczerze – dziękuję.
Rozważam więc alternatywne opcje: prace takie jak koszenie trawy (chociaż mam alergię, więc pewnie skończyłoby się to ciągłym katarem). Zastanawiam się też nad wyjazdem za granicę. Czasami czuję, że to jedyne sensowne wyjście, by w ogóle móc jakoś wiązać koniec z końcem.
Podziękuje również za rady typu "znajdź sobie kogoś we dwójkę łatwiej" niestety ale nie mam powodzenia bo jestem zbyt brzydki (5/10). Jedyne kobiety jakie mnie akceptują to takie, które mają dzieci więc nawet gdybym był wystarczająco zdesperowany żeby się z taką związać to i tak musiałbym płacić na jej dzieci więc moja sytuacja finansowa tym bardziej się pogorszy XD
30lv, 180cm, chudy
#bezrobocie #pracbaza #emigracja #zalesie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt
Komentarz usunięty przez moderatora
@mirko_anonim: za granicę gdzie? Co niby będziesz tam robił?
Ten post to jakiś bait?
Po drugie może się jednak przeprowadz do miasta i tyle
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Gdziekolwiek choćby Irlandia i praca w fabryce smrodu lub na magazynie. Dostanę tam więcej niż tutaj na 1/2 etatu na kasie. Wciąż więcej niż w stolicy gdzie wynajem 13m2 kosztuje 2000 zł.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi
kandydatów na rynku jest sporo. jak ktoś mówi że będzie dojeżdżał 150km (a słyszałem takie przypadki) to albo nie wie z czym się to wiąże albo jest zdesperowany. Żadnej z tych opcji bym nie chciał.
Świat nie jest sprawiedliwy i trzeba sie z tym pogodzić.
Nie wiem czy jest dobrym pracownikiem czy nie.
Może być najlepszym z tych co złożyli CV.
Co z tego jak jest spora szansa że po pół roku ktore spędzę na szkoleniu go przyjdzie i powie ze jednak nie daje rady tak dojeżdżać i znalazł coś lokalnie.
Miałem niejeden przykład gdzie pracownik przeprowadził sie za miasto bo uznal że będzie dojeżdżał (np
W zadnym wypadku nie zrobilbym czegos takiego, co ten czlowiek,