Wpis z mikrobloga

@babazpola: GPT: Fight Club, Taxi Driver, Nightcrawler, The Machinist, Gone Girl, Se7ven, A Clockwork Orange, You Were Never Really Here, Requiem for a Dream, The House That Jack Built.
  • Odpowiedz
  • 1
@Yeahido: Gone girl z Affleckiem? Tyle razy mialam w proponowanych, że chyba jednak oglądnę. Dzięki za listę z propozycjami!!!
Edit - dzieki gpt. Liczylam jednak na żywego człowieka xd
  • Odpowiedz
@babazpola: Babo ( ͡° ͜ʖ ͡°) wiele filmów już widziałem, ostatnio ktoś polecił mi Anihilację z 2018. Film zniszczył mnie totalnie, tak jakby rozwalał na kawałki człowieczeństwo i obdzierał je z kolejnych warstw do stania się zwykłym organizmem żywym. Mnóstwo wątków można się doszukać, ale nie będę więcej pisał, więc jeżeli nie widziałaś koleżanko (w co również wątpię) to zobacz to dzisiaj koniecznie. Nie jest to
  • Odpowiedz
  • 0
@Bitcoin_za_milion_USD: kolego Bitcoin (ʘʘ) Anihilacji nie oglądałam, ale coś mi się wydaje, że mam ją w zapisanych do oglądnięcia. Nie popłacze się z "bezsilności, głupoty i destrukcji świata przez człowieka "? Pamietam jak na Netflix obejrzałam "nie patrz w górę". Ten film tak mnie dobił psychicznie, ze nie mogłam się pozbierać, jakkolwiek idiotycznie to brzmi
  • Odpowiedz
@babazpola: Nie patrz w górę to dobry film, ciekawy i dający do myślenia, ale poziom Anihilacji jest dużo wyżej. Gdy kończy się film to zbieranie się po obejrzeniu "Nie patrz w górę" można porównać do sprzątania miejsca wypadku - na ulicy, to smutne i ciężkie. W przypadku "Anihilacji" zbieranie siebie po obejrzeniu można porównać do tego, jakby ktoś wyprał ci mózg, wrzucił w twoje ciało, wgrał wszystko co wydarzyło się
  • Odpowiedz