Zdarza się wam korzystać z płatności odroczonych? Bo ja dosyć często korzystałam, ale to jest dosyć złudne, bo nieraz miałam parę rachunków do opłacenia( ͡°ʖ̯͡°)
@tesknilam_ właściwie to nigdy nie korzystałem z takiej opcji, wole zapłacić od razu i mieć z głowy, potem bym się zastanawiał, czy zostawiłem wystarczająca ilość środków na koncie, bez sensu (。◕‿‿◕。)
@tesknilam_ Nie. Natomiast często kupuję stacjonarnie na raty a wtedy często jest pierwsza rata płatna za 2, 3 lub 6 miesięcy od dnia zakupu. Ale wtedy od razu ustawiam serię przelewów.
@tesknilam_: Ja panikuję jak mi sie na Allegro przelew nie przyjmie bo np miałem za mało pieniędzy na głównym koncie i muszę z opóźnieniem, po przelaniu z oszczędnościowego zapłacić ;D
@tesknilam_: tak cały czas korzystam, nie mrozisz swoich pieniędzy a jak trzeba coś zwrócić co się nierzadko zdarza to nie musisz się kłócić o swoje pieniądze l, zamiast cały czas robić bliska robisz raz na miesiąc, dla mnie wygodniej
@tesknilam_: tak, przez Allegro. Kiedyś kupowałem tak np. w maju coś, co spłacałem przy kolejnej wypłacie w czerwcu i tak dalej. Jeśli będę tak robił całe życie, to w końcu za coś nie zapłacę, bo umrę, i będę na plusie. ( ͡°͜ʖ͡°)
Czy ktoś wie jak to jest możliwe? Makaron przechodzi przez parówki, jak? Czy da się to zrobić domowymi metodami? Chodzi mi to po głowie od 8 lat. #kiciochpyta #zagadka #tajemnice #pomocy
#paypo #zakupy #pytanie
źródło: temp_file857159143468881971
Pobierz