#warszawa #uw czy wykopki naprawdę myślą, że oddział sądowy w szpitalu psychiatrycznym jest jakiś znacznie lepszy od więzienia??? Warunki są bardzo podobne.
Btw jeśli trafi do więzienia to na 100% uzyska status więźnia niebezpiecznego więc nie będzie miał kontaktu z innymi więźniami a gdy będzie wychodził z celi to cały oddział będzie zamykany i ruch blokowany. Więc odpada ryzyko, że coś mu się stanie ze strony współwięźniow.
@pawelczixd generalnie więźniowie w szpitalach psychiatrycznych mają dużo lepsze warunki niż w zakładach karnych, pracowałem na bloku więziennym i w szpitalu jako psycholog, raczej nie spotkałem się z sytuacją, żeby ktoś chciał wracać ze szpitala do ZK (。◕‿‿◕。)
@pawelczixd: może nie lepszy ale w perspektywie czasu daje chyba większe pole manewru. Poczytaj o przypadku syna Eugeniusza Wróbla - zadźgał ojca, poćwiartował i wrzucił do zalewu rybnickiego. Wklepali mu niepoczytalność, był w zakładzie o najwyższym stopniu zabezpieczenia a po ok 10 latach jest już w ogólnym psychiatryku i wychodzi na urlopy i przepustki.
@Przypadkowy prowadziłem zajęcia w różnych miejscach, czasem przez miesiąc, czasem przez trzy miesiące, w większości ZK to raczej ludzie o niskim ilorazie inteligencji lub z upośledzeniem siedzą, policja łapie raczej tylko takich życiowych nieogarów, raczej więcej prawdziwych przestępców siedzi w szpitalach, bo adwokat doradził (。◕‿‿◕。)
@pawelczixd: powinna być jego egzekucja przez powieszenie w niedzielę równo o 12:00, transmitowana i oglądana przez wykupienie PPV za 29,99zl wersja standard i za 99,99zł wersja VIP a kwota uzbierana z transmisji przekazana rodzinie ofiary.
@Przypadkowy no pewnie, że tak, prowadziłem zajęcia grupowe terapeutyczne i indywidualne dla nich (。◕‿‿◕。) czasem jest tak, że jak etatowy psycholog w ZK albo na oddziale nie ogarnia, to zlecają część roboty firmie zewnętrznej, dla której pracowałem, realizując różne zadania, od diagnozy, przez terapię aż po opiniowanie (。◕‿‿◕。)
@Przypadkowy zatwardziałe bandziory z ćwiarą przybitą i łezką pod okiem, karki dwa metry, to wzorowi pacjenci, grzeczni, dostosowani, proszę, dziękuję, przepraszam, czy można przerwę na papieroska? Oni się nauczyli funkcjonować w systemie więziennym żeby mieć jako-takie profity; paczkę, wypiske itd. najgorsze są małolaty co mają wyrok na przejście na czerwonym świetle a zgrywają gangusów z mafii pruszkowskiej ( ͡º͜ʖ͡º) pyskują i drą mordy, ale takich
Btw jeśli trafi do więzienia to na 100% uzyska status więźnia niebezpiecznego więc nie będzie miał kontaktu z innymi więźniami a gdy będzie wychodził z celi to cały oddział będzie zamykany i ruch blokowany. Więc odpada ryzyko, że coś mu się stanie ze strony współwięźniow.
Jest.
@adajpanspokoj320: miałeś z nimi jakieś interakcje? Spill the beans, man.