Aktywne Wpisy

Gmeras +330
Witajcie Mirki i Mirabelki
Chciałem napisać kilka słów z szacunku do Was, choć będzie ich niewiele, bo i niewiele się dzieje. Dopadła nas rutyna, z czego ogromnie się cieszę.
Jak sobie radzimy? Myślę, że rewelacyjnie. Nie chcąc się chwalić, to naprawdę nie mam sobie nic do zarzucenia. Myślę że dobrze radzę sobie w tej niespodziewanej roli samotnego ojca.
Na Dzień Mamy odwiedziliśmy grób, oczywiście z laurką od syna.
Czy syn szuka mamy? Nie. Ale
Chciałem napisać kilka słów z szacunku do Was, choć będzie ich niewiele, bo i niewiele się dzieje. Dopadła nas rutyna, z czego ogromnie się cieszę.
Jak sobie radzimy? Myślę, że rewelacyjnie. Nie chcąc się chwalić, to naprawdę nie mam sobie nic do zarzucenia. Myślę że dobrze radzę sobie w tej niespodziewanej roli samotnego ojca.
Na Dzień Mamy odwiedziliśmy grób, oczywiście z laurką od syna.
Czy syn szuka mamy? Nie. Ale

monter_wolter +234

źródło: GsXYsWJXgAAPMah
Pobierz
Z jednej strony dopłata 30 tys., buspasy, darmowe parkowanie. Z drugiej takie info: https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/3-lata-temu-kupil-auto-alektryczne-dzis-nie-moze-sprzedac-go-za-jedna-trzecia-ceny/6f9ft3w
Kupić czy nie?
#samochody #motoryzacja
czy dobrze kupic teraz auto elektryczne?
Które jest naciągane. Dziś po prostu ten model jest tańszy, do tego masz wysokie dopłaty. Cała tajemnica tej "wysokiej utraty wartości".
Kupować coś w normalnych cenach, jeśli zależy na mniejszej utracie wartości to omijać Tesle i chińczyki i będzie git
1. Przez ostatnie kilka lat zdaje się niektórzy zapomnieli, że samochód nie jest aktywem tylko towarem i z czasem traci na wartości. Utrata 50% względem cennika w 3 lata po zakupie nie jest niczym nadzwyczajnym, w każdym razie nie było przed 2020r.
2. Utrata wartości względem cennika nijak ma się do realnej utraty wartości. Każdy elektryk poniżej 225k netto łapie się pod dopłaty, więc od strzała realna cena jest
@chud: Mirki
@Lardor: Trzaskowski pomoże. No i parkowanie za darmo.
A o "swoje" to się dba.