Aktywne Wpisy

Lujdziarski +71
#pokazkota #dziarskikacperek Dobra, chciałem się z wami pożegnać. Jednak usuwam konto, ostrzeżenia od jakiegoś czasu się sypia, ale dzisiaj przesadzili. Jakiś moderator, ten to musiał być wyjątkowo upośledzony uznał ze, słowo "P------a" w kontekście wpisu z kotem to przekleństwo. Wiecie dlaczego? Bo brakowało Ł xD Więcej Pierdół zatrudnijcie. Dziękuję tym wszystkim, którzy śledzili losy Kacperka, dzięki wam tak naprawdę mam drugiego kota i bywam czasem szczęśliwy. A tak
źródło: 1000041323
Pobierz
Pazury zrobione na #sylwesterzwykopem. A wy polsat czy tvp2?
źródło: IMG_9335
Pobierz

Ktoś wie, dlaczego "spadła" ze 142 km, jak ja obserowałem ją od kilku dni i widywałem w tym czasie wysokości minimalne ok 125 km, max ponad 200 km.
Myslałem, że spadnie ak zejdzie w okolice 115 km.
#kosmos #ciekaowstki #rakieta #sonda
źródło: 142km
Pobierz@text: Właśnie dlatego ;) Orbity działają tak że jeśli hamujesz w najniższym punkcie to obniżasz w ten sposób najwyższy punkt orbity. Czyli np. kiedy obserwowałeś że było na 125k i hamowało atmosferą, to automatycznie z tych 200km robiło się na przykład 190km. Im niżej jesteś i im dłużej na niskiej wysokości, tym więcej prędkości tracisz. Wiec za każdym kolejnym przelotem tracisz
@5da4266d3de6dbaf425a2d4fc16225d0:
To chyba mnie nie zrozumiełeś, ja dokładnie wiem jak to działa, natomiast tutaj upadek zaczyna się na 142 km, jak już wczoraj bywał na ok 122 km.
@Gawith_Apricot:
Sygnału nie zakładałem, tylko jakiś przeliczenia.
@text: No dobra ale jakie było apogeum i perygeum? Bo 122 x 200 to zupełnie co innego niż 100 x 142 albo lepiej 0 x 142 ;)
Zakłada, że każdego dnia niżej, wczoraj było chyba z ok 127 na 205, ale nie dam głowy bo kilka razy sprawdzałem i takie min i max widziałem.
Dlatego zakłądałem, że musi to być ok 125 km lub mniej.
No ale moze ta strona podaje bzdury.
@text Wiec pewnie przelot nad moją głowa o 6.37 był kluczowy, może słonce pomogło minimalnie wpływając na