Wpis z mikrobloga

Jeśli prawdą jest, że Zandbergowi udaje się podbierać wyborców nawet Mentzenowi, no to chyba kampanię prezydencką już może uznać za udaną

#debata #polityka
waro - Jeśli prawdą jest, że Zandbergowi udaje się podbierać wyborców nawet Mentzenow...

źródło: 1000009517

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Filipterka25 coś w tym jest. Długo trzeba dochodzić że jednak jest szklany sufit bez rodzinnego kapitału. Dlatego też w pl mało jest firm rodzinnych- nachapac się i sprzedać niż konkurować z gigantami z kapitałem, któremu rodzimi politycy uchyla nieba.
  • Odpowiedz
@waro: Co za ideowa tragedia, że w głowie Janusa bycie socjaldemokratą to jest nicnierobienie, rozdawanie pieniędzy i chodzenie z tęczową flagą, a nie budowa silnego, przedsiębiorczego państwa robiącego służące społeczeństwu inwestycje.
  • Odpowiedz
Ja nie rozumiem Lewicy czemu nie pchają Zandberga na lidera całego bloku lewicy. Nawet nie patrząc na jego postulaty, to on ma charyzmę, potrafi się wypowiedzieć na poziomie...jeśli lewica chce zacząć się ponownie liczyć, to powinni uderzać w tą stronę, a nie wystawiać jakaś Biejat i pozbywać się Zandberga z partii. Lewica chce być tak bardzo kobiecą partią, że odsuwa od siebie większość mężczyzn, którzy mogliby na nich potencjalnie głosować. O ile
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
Ja nie rozumiem Lewicy czemu nie pchają Zandberga na lidera całego bloku lewicy

@humantezczlowiek: a ja rozumiem.

Zandberg jest po prostu dla nich niebezpieczny jako ktoś, kto mógłby ich pozbawić dostępu do koryta.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@humantezczlowiek: lewicą rządzi wąska klika starych wyjadaczy, którzy dbają o swój własny interes. Zobacz sobie na takiego Gdulę. W ostatnich wyborach do Sejmu się nie dostał, ale tekę w ministerstwie otrzymał.
  • Odpowiedz
@humantezczlowiek Bo mam wrażenie, że Razemki to taka Konfederacja lewicy. Wszyscy wszystko źle robią, oni mają tylko monopol na lepszą Polskę. Więc lewica pod przywództwem Zandberga może by skończyła z lepszym wynikiem wyborczym, ale raczej nikt by nie chciał z nią tworzyć koalicji rządzącej bo z nikim się nie dogadają. Mieli teraz szansę wejść do rządu, to wola być w opozycji.
  • Odpowiedz