Wpis z mikrobloga

Chyba najbardziej uderzyło mnie na wczorajszej debacie to jak Mentzen mówił co trzeba zrobić, zeby zapobiec katastrofie demograficznej

Otóż wg niego to kultura jest winna, media zle piszo o dzieciach i elo pora na CSa

Nikt nie liczy na rewolucyjne recepty, a po prostu działanie które zatrzyma spadek i odwróci trend, żeby z tego 1.03 zaczęło robić się 1.04 i powoli szło w górę

Memcen natomiast akceptuje taki stan rzeczy i nie wiem co on mysli, że cenzurę wprowadzi i zakaże pisać glupot w gazetach? XD

Serio pomyślcie jak od dal d--y w tym pytaniu o fundamentalny problem

#debata #polityka #sejm
mam_spanko - Chyba najbardziej uderzyło mnie na wczorajszej debacie to jak Mentzen mó...

źródło: 1000067635

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

że cenzurę wprowadzi i zakaże pisać glupot w gazetach? XD

@mam_spanko: tak a o co chodzi, jak głupie lewaki przestaną pisać o tym że rodzicielstwo jest ciężkie to ludzie zaczną robić sobie dzieci w wynajmowanych kawalerkach 30m2 pracujac na smieciowkach xD
  • Odpowiedz
@mam_spanko: Ludzie wolą robić kariery, zarabiać pieniądze, jeździć na wakacje. Dzieci tylko ich ograniczają. Państwo ma małe pole do działania. Oczywiście może budować mieszkania dla młodych ludzi, coś to tam da, ale raczej nie spodziewałbym się skokowego wzrostu dzietności.
  • Odpowiedz
  • 33
@nith: gdyby państwo na poważnie zajęło się problemem mieszkalnictwa, prawem pracy, dostępnością żłobków i przedszkoli to dzisiaj trend demograficzny byłby o wiele lepszy

Pewnych zmian kulturowych nie da się zatrzymać, ale to nie znaczy że trzeba jak doktur mentzen rozłożyć rece i patrzeć jak wszystko zdycha
  • Odpowiedz
@mam_spanko: a jaki pomysł byłby dobry? Obywatelstwo+ dla każdej Ukrainki mającej dziecko z Polakiem? Przecież on jest przeciwko imigracji
  • Odpowiedz
gdyby państwo na poważnie zajęło się problemem mieszkalnictwa, prawem pracy, dostępnością żłobków i przedszkoli to dzisiaj trend demograficzny byłby o wiele lepszy

@mam_spanko: ta i jeszcze dopłacić 2000+ a i tak by dzieci nie było
  • Odpowiedz
@mam_spanko nic nowego, "poglady" Sławusia sa na poziomie zdolnego 16-latka. Jaki bystry chlopak, ojoj.
Tyle, ze Sławula sie na tym etapie zatrzymal, co przyciaga chlopkow roztropkow.
Nie ma w tym spojnosci, zadnej glebi, ot recepty wujka Staszka - wyjdzmy z Unii i zbudujmy potege. To wszystko podlane gestym sosem katolickiego fanatyzmu i faszyzmu.
  • Odpowiedz
@mam_spanko bo ma racje. 10 lat temu miałeś 500,000 mieszkań mniej wybudowanych a ludzie sie rodzili, nie miałeś tez 800+. Wystarczy nie być debilem i na podstawie tych faktów które sam możesz zweryfikować (nie musisz mi na słowo wierzyć) widać ze po prostu zmieniła sie kultura.

Na koniec kolejny fakt który każdy sam może sprawdzić czyli to ze Norwegia i inne socjalne i bogate kraje o których standardowy mapet wykopek myśli
  • Odpowiedz
  • 1
@mam_spanko no i nawet jak naprawisz te wszystkie problemy, to co, pójdzie chwilowo trochę wyżej i tyle.

Dzieci są drogie. Tylko kiedyś jak miałeś g---o, i musiałeś dać 50% tego gówna na wychowanie, to dużo nie traciles. Dzisiaj już ludzie trochę mają, i boją się to stracić bo widzieli ile na to zapieprzali. I jednak ciężko znowu się zdecydować żeby n---------ć jak p------y przez najbliższe 20 lat, żeby mieć dzieciaka.

Plus kulturowa mieszanie
  • Odpowiedz
  • 1
@mam_spanko
Nawet k---a to, że ludzie mają po domach coraz więcej psów, których nie traktują jako żywy dzwonek do drzwi ma zły wpływ, po pozwala na zaspokojenie tych instynktów macierzyńskich na zwierzętach właśnie, a nie dzieciach. Mój dziadek (rocznik 38) to by się w łeb puknął, jakby miał trzymać jakieś zwierze w domu. To byłoby coś nie do pomyślenia. A teraz ten odsetek jest skrajnie inny. I jak kiedyś większość by
  • Odpowiedz
Otóż wg niego to kultura jest winna, media zle piszo o dzieciach i elo pora na CSa

@mam_spanko @let_it_be oczywiście że to wina kultury i zusu. Mamy najlżejsze czasy do życia w historii ludzkości. Ja się wychowałem w domu w którym mieszkały 3 pokolenia.
No i co po dzieci skoro są emerytury państwowe?
Mam mieć dzieci po to żeby pracowały na wasze emerytury? A wy za zaoszczędzone pieniądze i czas możecie żyć
  • Odpowiedz