Wpis z mikrobloga

@jacekparowka wystarczy tylko całe życie być chorągiewka i służyć tym którzy akurat mają władze. Służyła rosjanom, później służyła Brukseli a teraz chce służyć Polakom. Taki etos człowieka z plasteliny
  • Odpowiedz
@jacekparowka senyszyn ma 70+ lat i ciągle pracowała, jej mąż też, więc nic dziwnego, że ma kasę. Była europosłem, więc zarobiła kiedy wartość hajsu była dobra i inwestowała. Jest profesorem ekonomii, więc nic dziwnego, że sobie poradziła.
  • Odpowiedz
@jacekparowka: Była posłanką na Sejm IV, V, VI i IX kadencji (2001–2009, 2019–2023) oraz deputowaną do Parlamentu Europejskiego VII kadencji (2009–2014). Wcześniej, w latach 1998–2001, była radną Sejmiku Województwa Pomorskiego I kadencji
  • Odpowiedz
@jacekparowka: Ale już z samego tego wpisu wynika że źródeł majątku było wiele, a nie tylko uczelnia. Oprócz uczelni są to:
- dieta poselska
- emerytura z ZUS
- emerytura zagraniczna
- dieta eroparlamentarzysty
-
  • Odpowiedz
Służyła rosjanom, później służyła Brukseli a teraz chce służyć Polakom.

@uszyk90: za PRL to była zwykłym wykładowcą na dosyć dupnym wówczas UG, do tego była w "Solidarności" od początku (czyli w latach 1980-1989 zarobiła najpewniej wielkie g---o). Hajs zaczęła kosić dopiero po przemianach.

ciekawe jaki majątek zgromadził wolnorynkowy Balcerowicz?

@galicjanin: Spory.
  • Odpowiedz
@galicjanin Boże Polak jak zaczyna mówić o ekonomi i lewactwie xd xd xd

No wyobraź sobie że na zachodzie wybiera się dobre pomysły a nie dzieli na lewicowe czy prawicowe i tak np konserwatysta z Brytani będzie za gejami a jego kolega z Polski będzie kryptogrjem który zabrania innym. Ha tfu na eas
  • Odpowiedz
@jacekparowka: @uszyk90 , Wy macie po 15 lat, czy co?xD

Kobieta jest grubo powyżej wieku emerytalnego i powyżej tego wieku jeszcze pracowała. Z życiorysu widać, że pracowała całe życie i to dość intensywnie. Jak sama opowiadała to niekiedy łączyła kilka etatów - nikt tego nie zabrania. Do tego była posłem w czasach, gdy wynagrodzenie poselskie było naprawdę spore na tle zarobków społeczeństwa. Zakup mieszkania w tamtych czasach przy takich
  • Odpowiedz
@jacekparowka: nie no, mam wrażenie, że Ty się zesrałeś, skoro uznałeś za sensację, że profesor, poseł i europoseł w wieku 70 lat ma sensowny majątek. Stary pijany pewnie czym prędzej chciał uciec na rentę i takie rzeczy Cię szokują.
  • Odpowiedz