Aktywne Wpisy

Brydzo +303
Telewizja, która skupia się na konkretach.
#debata
#debata

źródło: Screenshot 2025-05-23 205425
Pobierz
matthew1990 +15
Nawrocki mial za zadanie sie nie zblaznic i tego nie zrobil :-)
9 dni i odpoczniemy od tuskobotow
#debata
9 dni i odpoczniemy od tuskobotow
#debata
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz"Pomaluj się" i bądź zszokowany że może to budzić niechęć.
Tatuaże dla wielu ludzi oznaczają że dana osoba ma lub może mieć jakieś zaburzenia, lub ma określone pochodzenie społeczne.
Co skreśla dla wielu taką osobę jako potencjalnego partnera, czy pracownika bo nie mają ochoty ryzykować późniejszych problemów.
Mają pelne prawo do tego jako ze żyjemy w wolnym kraju.
Chciałeś być "piękny i oryginalny" to ponoś tego konsekwencje.
"Nie widziano jeszcze, by kto był nieszczęśliwy z tego powodu, że nie troszczy się o to, co się dzieje w duszy innego człowieka. Ci zaś muszą być nieszczęśliwi, którzy nie śledzą z rozwagą drgnień duszy własnej"
(wstawił dziś IMPERIUMROMANUM)
@konradpra: łatwiej zająć się czyimś wyimaginowanym problemem niż swoim
Napiętnowanie się farbą na całe życie ma swoje konsekwencje.
Po prostu ogranicza to danej osoby szanse na rynku matrymonialnym czy zawodowym.
Dlaczego?
Bo mając do wyboru osobę z widocznym tatuażem i taką bez rekruter/firma weźmie na
Twoja wolność kończy się tam gdzie zaczyna moja i innych. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Nie podoba się ci że inni nie lubią tatuaży to twój problem.
Dalsza dyskusja z tobą nie ma sensu bo ty sądzisz że ja mam uprzedzenia, a nie rozumiesz że to ogół społeczeństwa je ma.
@dullboy: musiałeś sobie podbić wartość kosztem wykopków, ale nie, nie masz zaburzeń xD
Nie zesraj się wykopku
Komentarz usunięty przez moderatora
Ale prawda jest taka ze dzieciakom urodzinym w latach 80, tluczono do glow zeby unikać ludzi z tatuazami.
Nikomu do glowy wtedy nie przychodzilo, ze ktos moze to robic dla ozdoby. Tatuaze = wiezebie i taki przekas tluczono.
Na pogadankach zeby nie roznawiac z obcymi, w donu i na oodworku, ze okoliczna patologia ma lezki, kropki itp itd.
Jasne
Nie przetłumaczysz xD - to jest taka postawa w typie “ja mam dziare i musi ci się to podobać”.