Wpis z mikrobloga

@StdPtr: nie wiem po co srać do własnego gniazda i być ironicznym ojkofobem ale akurat Polska pod względem bezpieczeństwa jest atrakcyjna. Przejdź się nawet w dzień po tym rozwiniętym Paryżu to docenisz hehe zaściankowa cebulandie
  • Odpowiedz
@StdPtr z tego mema nie wynika że zachód upada, a że jest mniej bezpiecznie i jest patologia. francja nie upadnie przez to że mają trochę wieksza Przestępczość i u nas, ale przez tych czarnuchow odechciało mi się jeździć do Włoch czy do Hiszpanii xD
  • Odpowiedz
@michalczysko: ojkofobia - wytrych dla przygłupów których wątłe ego nie pozwala znieść jakiejkolwiek krytyki swojego zaprzaństwa.

Najbardziej srają do gniazda takie właśnie intelektualne zera które nie rozumieją że krytyczna postawa wobec kraju który jak każdy inny ma swoje zestawy problemów pozwala je dostrzec i rozwiązać.
  • Odpowiedz
@michalczysko: Pojechałem do Francji, żeby sprawdzić tezę wykopków na ile ta Francja upada i jest masakra, ludzie uśmiechnięci i żyje sie tu bardzo przyjemnie. Byłem nawet w Paryżu kilka razy i nie jest prawdą to co napisałeś. Miasto niezasrane reklamami jak Warszawa. I wogóle planowanie urbanistyczne i estetyka bardzo ładna. Co tak się ludzie obrażacie na tę Francję?
  • Odpowiedz
ale akurat Polska pod względem bezpieczeństwa

@michalczysko: i czystości, chociaż tutaj wielmożni kierwcy mogli by przestac rozjeżdżać trawniki i chodniki i moglibysmy równać do cywilizowanej Azji
  • Odpowiedz
@naki2001 bo wykopki oglądają spreparowane tiktoki gdzie ktoś specjalnie nagrywa brzydkie zachowania i miejsca. Ja też się mogę teraz przejść po Wrocławiu i nagrać wnętrza podwórek, miejsce gdzie odbywa się niedzielny bazar a wieczorem nagrać pijanych debili jak drą ryja po wyjściu z klubu i wyjdzie że mamy tu gorzej niż w Rosji xD
  • Odpowiedz
@naki2001: Nie odejmuję Francji dorobku kulturowego, chodziło mi bardziej o wskaźnik przestępczości, który jednak w Polsce jest niższy. W Polsce nie mamy jednak nowoczesnych protestów gdzie musi wyjść na ulice 40 tysięcy policjantów i podpalane jest wszystko łącznie z samochodami.

Nie opierałbym też opinii na doświadczeniu uśmiechniętych ludzi, też byłem we Francji. Ba nawet w Marsylii (drugie najniebezpieczniejsze miasto w EU) również piękne miasto ale problem z inżynierami jest bardzo
  • Odpowiedz
@michalczysko:

Przejdź się nawet w dzień po tym rozwiniętym Paryżu to docenisz hehe zaściankowa cebulandie

Ale gdzie i kiedy się przejść? Bo coś tam słyszałeś, to może doprecyzuj xD
  • Odpowiedz
@michalczysko: Tylko ci inżynierowie jednak mówią po francusku i porównując do polski, jednak nie łażą w zorganizowanych męskich grupach tylko jest tu równie liczna grupa ich kobiet. Poza tym te strajki wywołują nie imigranci tylko zwykli francuzi. Taka ich natura, że walczą o swoje a nie siedzą cicho jak my. Widziałem te strajki a kolezanka z pracy pokazała mi gdzie płonęło jej auto. Tu nawet emaile związkowców są pełne energii
  • Odpowiedz
@michalczysko: hehe no powiedz to tej typie z ucięta głową w Warszawie że jest bezpiecznie i się nie zna ( ͡° ͜ʖ ͡°) a w Paryżu mam rodzinę która mieszka tam od prawie 30 lat i nikt im nic nie zrobił ani nie planują wracać do Polski, a Ty znasz kogoś z Paryża czy twoje źródło to fp Konfederacji?
  • Odpowiedz