Wpis z mikrobloga

Pewnie będzie, że jestem politycznym trollem, bo mam nasrane akcji, ale co mi tam. Ogólnie to dlatego, że idą wybory, a nie że Najlepszy Rafał mi płaci (i tak głosuję na Szymka, a Szymek by tak przecież nie zrobił).

Mam dla Was pewien quiz. Wchodzę do tunelu dworca PKP, schodzę schodami i słyszę jakiś dziwny dialog. Z kontekstu wnioskuję, że jakiś gość chce drugiego pobić. Mówi, że zaraz zdejmie okulary i temu drugiemu zaraz pokaże, oczywiście wulgarnie. Głos miał trochę rozedrgany i chaotycznie mówił, więc nie wykluczałem, że może nawet gość chce się przed kimś bronić. Ale nie, minąłem zakręt, mogłem już na oczy zobaczyć zdarzenie i okazało się, że w tunelu były tylko dwie osoby:
1. 40 letni gostek w dresach, bezrękawniku i takiej śmiesznej torebko-saszetce, z nieco uniesionymi po bokach rękoma (tak jak małpy chodzą i chude patusy, myślące, że przez to wyglądają groźniej).
2. 12-latek na rowerze, który się przy tym nie odezwał i wyglądał na przestraszonego, ale już minął typa o kilka kroków.

Gdy szedłem dalej tunelem, ten starszy powiedział (a w zasadzie wykrzykiwał) coś, co zdradziło jego poglądy polityczne, narzekając przy tym na Polskę i młodzież. Wnioskuję, że mógł zaczepić małolata, bo ten jechał rowerem przez tunel. Młody raczej mu nie wadził, bo tunel wyjątkowo szeroki, więc to była raczej zaczepka niesprowokowana. Gość był też raczej pod wpływem alkoholu, bo nieco się chwiał, a gdy do tunelu weszła młoda kobieta, to z daleka próbował trochę jej zagrodzić drogę, a następnie się usunął, skłonił się lekko i powiedział "witam panią".

W komentarzach możecie pisać jakiej partii gość był wyborcą, jestem ciekaw czy zgadniecie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#polityka
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach