Wpis z mikrobloga

Część! Mam do Was pytanie. Muszę dokonać podziału działki, przez który przechodzi rów (suchy, ok. 1m głębokości. Niestety nie można go zakryć). Czy wg Was lepiej podzielić działki robiąc granicę na rowie (działki byłyby w kształcie trapezu), czy podzielić normalnie na prostokąty i na działkach zostawić ten rów (jak na rysunku po lewo)? Jakie są Wasze przemyślenia?
#nieruchomosci #dzialka #geodezja #dzialki
karnom - Część! Mam do Was pytanie. Muszę dokonać podziału działki, przez który przec...

źródło: pytanie

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Nieszkodnik często jeszcze się zapomina o linii zabudowy, która rekordowo co myślałem nad kupnem wynosiła 18m od drogi, uwalając połowę powierzchni działki, a gdzie tam jeszcze te 4 metry.
  • Odpowiedz
  • 0
@Razi91 @Nieszkodnik: te linie wzdloz rowu to są linie zabudowy (obrazek jest proporcjonalny - z mapy geodety) , wiec z tym to bez problemu. Dzialki beda mialy po ok. 1700m2.
Droga wewnetrzna, wiec 4m odsuniecia i tyle. To to nie problem - bardziej zastanawiam sie, czy dzielic na trapez, czy prostokat. I w tym przypadku i w tym bedzie spokojnie miejsce na budowanie
  • Odpowiedz
prawa opcja.

@gorzejbylo-brawobili: to trzeba na spokojnie :-)

Jeśli rowu nie można przykryć, to pewnie jakiś melioracyjny czy coś w tym typie. Wydaje mi się, że w najgorszym przypadku jakichś pogłębień czy renowacji za pomocą czegoś innego niż łopaty, jedno ogrodzenie będzie musiało być zdemontowane, żeby zapewnić dostęp do niego. Lub zostawia wzdłuż rowu jeszcze z metr nieużytków. Przy prostokątach nie.
No i nie wiemy, jaki jest cel podziału -
  • Odpowiedz