Aktywne Wpisy

mirko_anonim +1000
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
mcsQ +13
zauważyliście że robi się jakas moda w wieku 35+ na niepicie alkoholu? nie na byciu absytentem, po prostu wypicie jednego dwa drineczkow w miesiącu jak się ma ochotę. Sporo znajomych w ogóle rzuciło alko lub piję znacznie mniej. Tak jak palenie fajek to obecnie wiocha tak możliwe że będzie z upijaniem się za jakiś czas.
#a-----l
#a-----l
#zwiazki #s--s #niebieskiepaski #samotnosc #pary #celibat #kobiety #rozowepaski #psychologia #lgbt #homoseksualizm
źródło: image
Pobierz@tyrytyty: po 1. empirycznie stwierdzalne rzeczy są często rzeczami światopoglądowymi. Pierwsze przykłady z brzegu: zmiany klimatu, antykoncepcja, teoria ewolucji
po 2. nie widziałeś wszystkich badań na wszystkie tematy więc duża część twoich poglądów nie jest oparta o badania, a o twoje przekonania
po 3. pytając o poglądy możesz badać np. korelacje
po 4. inteligencję bada się w inny sposób
no i to jest clou. jak pytasz o takie rzeczy to badasz inteligencję a nie poglądy - inteligentni ludzie będą częściej odpowiadać zgodnie z prawdą niezależnie od posiadanych innych poglądów więc zaburzasz badanie poglądów wysyłając inteligentną subkohortę do jednej słusznej
@tyrytyty: nie wiem, nie znam cię xD mogę tylko zgadywać, że masz na przykład jakąś wiedzę, na temat życia mieszczan w średniowiecznej Łodzi i jakby ktoś się ciebie spytał o życie mieszczan w średniowiecznym Delhi to najprawdopodobniej oparłbyś swoją odpowiedź o to co już wiesz, a niekoniecznie byłoby to prawdą
@tyrytyty w
Fakt faktem nie znalazłem na szybko czegoś pokazującego wprost gloading tego testu, jest jedno badanie ale
źródło: 1000004837
PobierzPrzynajmniej nie wspominasz o *ponoszeniu konsekwencji* jak chyba dwie poprzednie takie ankieterki, a to już