Wpis z mikrobloga

#famemma Wpis nie mój ale chyba nie widziałem go tutaj, mimo że daje ciekawe światło na aferke z mieszkaniem

To jeszcze nie koniec p.
@nawrocki
, to dopiero początek piekła. Ta afera z kawalerką to grubsza sprawa!
Czy znasz pan sprawę Pawła B---y, który siedzi właśnie za kratami? Czy on nie siedzi czasem za próbę przejęcia kawalerki w Gdańsku?

A było tak.
Smród jak z d--y tatrzańskiego niedźwiedzia, a wszystko kręci się wokół twojego starego ziomka - Patryka "Wielkiego Buu" Masiaka. O Buu wszystko już wiemy - porwania, gangsterka, sutenerstwo, pobicia i... wyłudzanie mieszkań od trójmiejskich pijaczków, coś ci już Karol dzwoni między uszami?
A teraz B---a.
Paweł B---a, freak fighter, obecnie za kratami, bo w 2017 roku, cóż za zbieg okoliczności, w tym samym co ty, ogarnął sobie kawalerkę w Gdańsku za 80 tysi zł., wykorzystując fakt, że właściciel był "nagminnie w trudnej sytuacji trzeźwościowej", toczył walkę z demonami ale demon wódia wygrywał każdą z nim potyczkę.
Kasa, tak ja w twoim przypadku. Niby zapłacona, ale… no właśnie, gdzieś te przelewy się zapodziały?
B---a też, tak jak ty p-------ł farmazony i jedno kłamstwo przykrywał następnym, że wszystko z dobrego serca, że zapłacił, że to za opiekę, że nie ma kluczy, że w święta bywał z opłatkiem, wigilia i karp pod choinką, a poza tym to "umowa dożywocia", że "zło dobrem zwyciężał", wiadomo te same wymówki co ty. Sąd jednak nie uwierzył, bo sędziowie to mądrzy ludzie, a nie bezmyślny motłoch jak wyborcy pis.

Trochę tu dużo podobieństw.
1. Ten sam rok - 2017.
2. To samo miasto - Gdańsk, gdzie byłeś radnym.
3. Tego nie jestem pewien ale spróbuję zgadnąć, ten sam notariusz.
4. B---a też dał pieniądze oszukanemu typowi na wykup komunalnej kawalerki.
5. B---a został skazany bo zapłacił umówionych 80 tysi., ty też już przyznałeś, że mimo podpisania papierów u notariusza, nie zapłaciłeś zgodnie z umową 120 tys. zł.
6. Obaj jesteście kumplami Masiaka.
7. Cała wasza trójka boksuje.

Ale muszę uczciwie napisać, że są też różnice, właściwie jedna.
- Paweł B---a siedzi za to w więzieniu od 2 lat, ty za to samo, brylujesz na salonach i wiecach, popierany przez bandę oszustów i złodziei, a decyzją łapówkarza z Żoliborza kandydujesz na Prezydenta mojej pięknej Ojczyzny, bo w odpowiednim momencie, zorientowałeś się którą du...ę warto lizać. I tylko w jednym celu - ułaskawienia

Mi to już wystarczy, bo mądremu wystarczy jedno słowo.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fabriczo: beka to jest z tego że nagle dla głównych bohaterów afery reprywatyzacyjnej w której trzeba dodać ginęli ludzie nagle zrobiło że żal paru pijaczków z Gdańska xD wolny kraj pijak chciał sprzedać A 80tys kawalerkę to jego sprawa za.ile sprzedał, jak mu było potrzeba to mógł nawet za flaszkę wódki i ch... Komu do tego. Następna sprawa żona rafuałka sama posiada umowy ,, dożywocia,, stąd sztab rafauka obecnie utkał
  • Odpowiedz
@WolneNosaczepOlskie żadnemu z polityków nie jest żal tych pijaków xd to jest teatr dla debili. Każdy normalny wie, że PiS, po, PSL, SLD czy inne mordy co się tam kręcą od okrągłego stołu so umoczeni po same uszy w setkach afer. I jakieś mieszkanie za 100k to są grosze xd
  • Odpowiedz