Wpis z mikrobloga

#united #premierleague w sumie to biorąc pod uwagę terminarz i ewentualne ryzyko jakichś kontuzji przed finałem jest bardzo prawdopodobne że zwycięzca LE skończy ligę na 17 miejscu xD szkoda że w tym sezonie 3 spadkowiczów kompletnie dało d--y bo jakby chociaż jedna z tych drużyn walczyła do końca o utrzymanie to finaliści LE by jednocześnie musieli jeszcze walczyć w lidzę o utrzymanie xD
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

szkoda że w tym sezonie 3 spadkowiczów kompletnie dało d--y bo jakby chociaż jedna z tych drużyn walczyła do końca o utrzymanie to finaliści LE by jednocześnie musieli jeszcze walczyć w lidzę o utrzymanie xD

@KompletnieLosowyLogin: bo ja wiem, odpowiednio 39 i 38 punktów w tej chwili, rzadko kiedy to nie dawało już utrzymania, a za nimi jeszcze West Ham.

Tak, dla takich firm jak United i Spurs to i
  • Odpowiedz
@PozorVlak: a po co im to robić, mając sporo piłkarzy albo kontuzjowanych albo wracających po kontuzji, w lidze nic do ugrania a przed sobą perspektywa gry w lidze mistrzów w przyszłym sezonie, utrzymanie w lidze zapewnione, to niech sie mlodzi ogrywają na poziomie premier league a reszta full focus na ligę europy, widać że alanik nie liznął zbytnio doświadczenia w graniu na kilku frontach jednocześnie
  • Odpowiedz
a po co im to robić,

@obserwator_dram: a po co kibicom kupować bilety, koszulki? s--------y w tydzień zarabiają tyle co my w rok czy trzy lata i im się nie chce d--y ruszyć. Dla takiej firmy jak MU 15 lokata w tabeli to jest kompromitacja ale jak widać chłopaki się nie poczuwają. Piłka jest dla kibiców przede wszystkim, ktoś wydaje kupę kasy na bilet, loty, hotele by ich dopingować a
  • Odpowiedz
@PozorVlak: dla nas kazda lokata poza top 4 w lidze to zenada i kompromitacja, gowno mnie obchodzi jako fana czy będziemy w lidze na 7 czy 17 miejscu, liga i tak stracona, a jak mozna powalczyc o trofeum, gre w ucl i dac mlodym troche pograc w lidze i nabrac doswiadczenia co zaprocentuje w przyszlosci, to biore taki scenariusz w ciemno, zamiast marudzic na wszystko, to trzeba ich wspierac, szczegolnie
  • Odpowiedz
@xvlk: juz sie ziomek nie odklejaj, bo w dekadzie po fergiem, gdzie przez caly ten okres byliśmy memem, to 5 razy konczylismy ligę w top 4, w tym 4 razy na pudle, 2 razy drugie miejsce, te dwa sezony ostatnie to anomalia, bo przez ten caly okres mamy po minimum 2-3 pilkarzy podstawowego skladu kontuzjowanych, za amorima nie zagralismy ani jednego meczu optymalnym skladem, jak juz zaczela sie druzyna za
  • Odpowiedz
@obserwator_dram: fakty są takie że poziom między świętym top 4/5 a resztą stawki zbliżył się i co sezon jedna albo dwie drużny spoza elity walczy o top4 nawet jak ktoś wypada bo ma gorszy sezon
kontuzja jednego ziutka albo dwóch to nie może być argument w 2025 musisz mieć szeroki skład i mocną ławkę do grania na kilku frontach
fakty są takie że skład jaki dano zbudować łysemu absolutnie nie
  • Odpowiedz
@xvlk: zgadzam się, dlatego nie napisałem o top 4, tylko 4-6, bo mimo wszystko uważam, że to jest dla takiego klubu powinność grać w europejskich pucharach.
jeden czy dwóch to może i nie problem, ale choćby teraz nie mamy de ligta, martineza, dalota, zirkzee, czterech przy tak wąskiej ławce już może być problematyczne
zgadzam się też, że jedno okno nie wystarczy by walczyć o wysokie cele, ale dla mnie te
  • Odpowiedz
jak się nie uda to trudno, klubu nie zmienie, trenera ani piłkarzy tez nie zwolnie

@obserwator_dram: po tylu latach chudych to ja już się boję tej dominacji jak nadejdą lata grube
  • Odpowiedz