Wpis z mikrobloga

Trochę nie ogarniam co Stano sobie myśli w takiej sytuacji. Widać od razu, że to jest inny wywiad niż wszystkie inne. Do tej pory była rozgrzewka, luźne tematu, później trudne, na koniec wyciszenie. Normalnie jak trening sportowy. Tu na dzień dobry odpalona teczka z gęstym, Trzaskowski sprawnie odpowiada, okazuje się, że każdy zarzut z teczki w sumie jest jakiś naciągany, tak jak lansowanie się na powodzi, gdzie Nawrocki w Republice pralki nosił, a ja pierwsze słyszę, że Trzaskowski coś dał powodzianom. Gładko wytłumaczony temat debaty z Końskich - przecież to nie była wiedza tajemna, sam Dudek opowiadał, że debata była odpowiedzią na wyzwanie Nawrockiego. Z góry skazane na niepowodzenie porównania do starej TVP i przedstawianie obecnej TVP jako analoga TVPiS. Ja nie wiem, czy on tak na poważnie, czy już naprawdę uwierzył w kreowaną narrację. Bo widać, że to miał być bardziej agresywny wywiad, tylko co on ma w zasadzie na celu, skoro Trzaskowski płynie sobie po tych tematach jak na chmurce i obala spin za spinem, które do tej pory mogły grzać niezdecydowanych wyborców, bo nie znali pełnego kontekstu, a tu wychodzi kryształowy Rafał. Wiadomo, że mówi jak polityk, wiadomo, że nie wszystko było idealne, że coś jest przemilaczane czy zbyte uśmiechem, żartem i innym zabiegiem erystycznym, tylko Stanowski nie jest tam w stanie go docisnąć.

#kanalzero #polityka
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@salo91: trochę łatwiej Krzychowi robić sobie bekę z Czaskoskiego wspólnie z Mazurkiem niż konfrontować się z samym Trzaskowskim, który nie jest aż tak chłopskorozumowy jak tamci dwaj xD
  • Odpowiedz
  • 6
@grand_khavatari: no ale jest znacząca różnica w porównaniu do innych wywiadów. One faktycznie były bardziej na luzie. Tu na dzień dobry weszły trudne pytania, tylko po prostu Trzaskowski dobrze odpowiada albo zbywa, a Stanowskiemu zostają teksty "ale się pan wtedy załamał tak?", czyli w stylu, że Trzaskowski był zamyślony na debacie. No bo gdzie się podział ten small-talk z innych wywiadów?

A od Pani Dobosz-Oracz to proszę się odstosunkować i
  • Odpowiedz
  • 0
Jako pierwsze rzuciło mi się w tekście "Kryształowy Rafał" i dalej już nawet nie czytam xd

Widząc ilość trollkont Giertycha jaka wypełzła na wykopie, to u Was chyba jak w uberze. Partia potrzebuje teraz, partia lepiej płac teraz, zwiększa się ruch trolli przed wyborami
  • Odpowiedz
  • 5
@Jhk1: no kryształowy rafał jest ironiczne, bo widać, że Stanowski chce docisnąć Trzaskowskiego, a wychodzi trochę odwrotnie, bo większość "afer" mogła się klikać, gdy nieznany był kontekst. Trzaskowski go naświetla i się wybiela.

No ale nie dziwię się, że Cię boli cokolwiek pozytywnego, skoro ktoś tam wcześniej porównuje dziennikarkę, która dociska pisowców, do Holeckiej, która pisowcom usługiwała...
  • Odpowiedz