Wpis z mikrobloga

#pracait #pracbaza #praca #przegrywpo30tce
Jako ze studia z Informatyki prawie skonczone, a pracy jak nie ma tak nie ma, to wysylam CV do korpo do biura, i musze usuwac ze studiowalem Informatyke, bo pewnie sie smieją ze mnie, ze o kolejny przegryw co po Informatyce nie ma pracy, a one na spokojnie kawusie piją i CV przeglądają za 5k na rękę.
W ogole mam wrazenie, ze jak w CV na stanowisko biurowe w korpo wpisuje ze koncze Informatyke to mniej odpowiedzi jest. Zamiast docenic, ze wszechstronnie uzdolniony kandydat, moze szybciej prace jakims skryptem ogarnie to oni unikają w ogole rekuratacji z taką osobą, bo Informatyka obecnie kojarzona jest z porażką.
A mama mowila, ze na Informatyke idą odludki i wez lepiej zostań księgowym, no mówiła. ale ja musiałem być mądrzejszy, ehh...
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SpiegelZunge: Dziwisz się? Do 2022 roku w społeczeństwie panowało przekonanie, ze jak komuś nie wyjdzie w obecnym miejscu pracy to pójdzie do IT. Tak więc obecnie biura traktują ludzi z IT jako podwójne odpady, bo skoro nie wyszło im w branży która brała wszystkich, to co dopiero tam gdzie potrzebne są faktycznie jakieś umiejętności. Ale sami to sobie zrobiliście informatycy, ha tfu!!!
  • Odpowiedz