Wpis z mikrobloga

Pomijam fakt filmowania, bo sam nie wiem jakbym się zachował. Jednak na pewno bym z gołymi rękami nie biegł sam by obezwładnić kolesia z siekierą skoro ochroniarz nie dał rady.

#uniwersytetwarszawski #warszawa #kryminalne #uw
Ledeburyt_ - Pomijam fakt filmowania, bo sam nie wiem jakbym się zachował. Jednak na ...

źródło: Zrzut ekranu 2025-05-08 161033

Pobierz

Biegbym z pomocą przeciko kolesiowi z siekierą

• Tak 14.2% (255)
  • Nie 85.8% (1547)

Oddanych głosów: 1802

• 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ledeburyt_: Ja osobiście bym nie pomógł. Widząc, ze gość zabił babe, leży w kałuży krwi, ma siekierę w ręku nie ma opcji, abym podszedł i cokolwiek zrobił. Życie mi miłe, a jeden trup to nie dwa. To nasz rząd powinien zrobić coś co wzmocni ochronę takich miejsc. Wyszkoleni ochroniarze z możliwością użycia broni albo rygorystyczne przepisy np. kara śmierci za śmierć - choć w przypadku drugiej opcji niewiele by to
  • Odpowiedz
@Ledeburyt_: Po pierwsze z jaką pomocą jak tam nie było czego zbierać. Chyba że ochroniarzowi ( ͡° ͜ʖ ͡°) Bardziej martwi fakt że koleżka sie tam szwędał z siekierą przez godzine i nikt nie zawiadomił służb. Jakby to był Audytor z kamerą to by sie zjawili w minute bo jak to tak zdjęcia robić
  • Odpowiedz
@Ledeburyt_: ile takich akcji bylo, ze ktos pobiegl pomoc komus z nozem i konczyl zycie w 10 sekund, a niektorzy oburzeni, ze profesor siedzi w sali i wielka elita xD odklejka
  • Odpowiedz
@Ledeburyt_: to normalne i naturalne, że zwykli ludzie nie pomogli.

Nawet tak trzeba postępować - najpierw się liczy Twoje bezpieczeństwo, potem innych. Nie jesteśmy terminatorami, nie ma co się pchać na uzbrojonego typa.

Jesteś zajebisty i możesz pomóc bez ryzyka, że coś Ci się stanie? - Pomóż, ale jak jesteś zwykłym człowiekiem to uciekaj i wezwij pomoc.
  • Odpowiedz
  • 5
@GrimesZbrodniarz: przecież według informacji z neta najkrócej to 15 minut napastnik z siekierą chodził zanim zaatakował i gdzie była policja? mediaworker z MSWiA woli na studentów odpowiedzialność zrzucić czy później pewnie na rektora bo może jeszcze zgody potrzebowali by wejść? typowe mycie rączek @Tyrande
  • Odpowiedz
@Niewiemja żyjemy w takich czasach, że bardziej prawdopodobne, że typ z siekierą to jakiś performance lub prank. Tu akurat było jednak inaczej.
Ale jaki by to nie był przypadek to zdroworozsądkowym zachowaniem jest unikanie i niewchodzenie w interakcje.
  • Odpowiedz