Aktywne Wpisy

iTuTego +601
Mirki zaginęła znajoma, wstawiam za zgodą jej Mamy.
Dziewczyna ma na imię Iza i zaginęła w Holandii, nie ma z nią kontaktu od 1 czerwca.
Proszę o jakieś udostępnianie lub plusik pod zasięgi.
Dzięki z góry.
#holandia #zaginieni #wykopefekt
Dziewczyna ma na imię Iza i zaginęła w Holandii, nie ma z nią kontaktu od 1 czerwca.
Proszę o jakieś udostępnianie lub plusik pod zasięgi.
Dzięki z góry.
#holandia #zaginieni #wykopefekt

źródło: temp_file7692371598510606434
Pobierz
#gielda
Prawie -10K zł na złocie dzisiaj w nocy. Zjadło cały zysk, finalnie ponad 1k usd w tym miesiącu na minusie z złota. Nie wchodzę więcej w CFD XD, niby nie dużo, bo mogę tyle zarobić w tydzień, ale słaby sen i sprwadzanie wykresu co godzinę powoduje, że jestem nie do życia. I tu nawet nie chodzi o samą kwotę, ale własnie o te sprawdzanie nałogowe wykresów co mi r---------a
Prawie -10K zł na złocie dzisiaj w nocy. Zjadło cały zysk, finalnie ponad 1k usd w tym miesiącu na minusie z złota. Nie wchodzę więcej w CFD XD, niby nie dużo, bo mogę tyle zarobić w tydzień, ale słaby sen i sprwadzanie wykresu co godzinę powoduje, że jestem nie do życia. I tu nawet nie chodzi o samą kwotę, ale własnie o te sprawdzanie nałogowe wykresów co mi r---------a

źródło: image
Pobierz
W tym tygodniu opuszczam Applause/uTest po 11.5 roku więc nie będę już dobrym źródłem informacji "czy warto w to wchodzić" albo "żeby zaprosić do projektu". Nie mniej jednak gdyby nie utest, na pewno nie byłbym tu gdzie w życiu jestem i taki crowdtesting żeby "spróbować IT" nadal jest bardzo spoko :)
Nie po 11 latach w applause i po kilkuset projektach ktorymi tam zarzadzalem - jestem lepszy w strategii niz w klepaniu kodu.
Mi to pomogło, wyrobiło we mnie pewien styl pracy, i o ile nie jestem niezastępowalny (jak każdy), to sporo ludzi sie mocno stresuje jak znikam bo dobrze gasze pożary.
Czy możesz polecić jakieś ciekawe lektury związane z testowaniem (a dokładnie - analizy testów, test management). Ale może coś bardziej mniej technicznego. Bo przez większość doświadczenia zawodowego cisnąłem naukę technologii (Seleniumy, Appiumy), a teraz widzę że w dobie AI coraz bardziej cenne są rzeczy niezwiązane z kodzeniem (np. test management chociażby, albo analityczne rzeczy)
@SuperStefan: mi najwiecej pomogl utest bo dostawalem w twarz takimi projektami ze nie powinienem sie nimi w ogole zajmowac przy moim dosiwadczeniu.
Typu deployment platnosci kartą na stacji benzynowej, czy ogarnianie kasyna w 20 krajach (w tym tez legalnosci, niektore kraje maja kare smierci).
Lektury, eh, nie pomoge, nie czytalem nigdy niczego :) Uwazam ze exp > teoria
Ale wtedy robilem po 16h dziennie xDD
Duzo mozna bylo zrobic przed 2014 jak w Polsce placili po 30$ za buga, ty miales farta z projektami, albo miales smykalke. Mozna bylo 1000$+ wyciagnac per day przy dobrych wiatrach
Godzinowka na test case chyba jest 6$/h xDD a kiedys bylo 20$ za godzinny tc
Jakbym nie o-----ł tych tysięcy projektów i nie zgłosił tysięcy bugów nie byłbym tu gdzie jestem - szefem QA w wieku 29 lat w duzej firmie przy produktach które dla mnie były jak inny swiat, a teraz to ja daje zielone swiatlo, ze moga isc na linie produkcyjna. wild xD