Aktywne Wpisy
CoDwa +931
Gastronomia w Polsce:
- Wynajęcie lokalu po poprzednim upadłym gastro
- Zatrudnienie studentów i Ukraińców na umowę zlecenie albo na czarno
- Fura BMW za 500k w leasing bo hehe będzie koszty generować
- Składniki z marko typu sery z plastiku i sosy z mazutu
- Ustawienie ceny placków z serem na min 50zł a napojów na 18zł + sosy za 8zł + pudełko za 5 + dowóz 10
- Wynajęcie lokalu po poprzednim upadłym gastro
- Zatrudnienie studentów i Ukraińców na umowę zlecenie albo na czarno
- Fura BMW za 500k w leasing bo hehe będzie koszty generować
- Składniki z marko typu sery z plastiku i sosy z mazutu
- Ustawienie ceny placków z serem na min 50zł a napojów na 18zł + sosy za 8zł + pudełko za 5 + dowóz 10

źródło: 51tbTAc_huopFuFqQOrZLx84lcY0vIM9VUJDdweO,wat
Pobierz
Ana77 +3
Gdzie poznać wolnych facetow po 30? Obiecałam sobie, że spróbuje kogoś znaleść latem, ale mam wrażenie, że jestem na pustyni.
Od jakiegoś czasu biegam, a zaraz idę na kurs językowy. W ostatnich 12 latach żadnego faceta nawet nie poznałam. Jestem kompletnie w dupie, bo praca to działalność, a nie etat. Wstydzę się wrzucić zdjęcia na internet.Niby mówią mi, że wyglądam młoda, ale nie cierpie swojej brzydkiej twarzy.Nie ma co ukrywać, że będę
Od jakiegoś czasu biegam, a zaraz idę na kurs językowy. W ostatnich 12 latach żadnego faceta nawet nie poznałam. Jestem kompletnie w dupie, bo praca to działalność, a nie etat. Wstydzę się wrzucić zdjęcia na internet.Niby mówią mi, że wyglądam młoda, ale nie cierpie swojej brzydkiej twarzy.Nie ma co ukrywać, że będę
https://wykop.pl/wpis/8801668/korzysta-ktos-z-was-albo-probowal-korzystac-z-taki
odpisałbym tam ale wypoke zakazał
Mirki z #seriale powinny wiedzieć o co chodzi, szczególnie Ci co widzieli Sherlocka.
#pytanie #nauka
Ogólnie tak, ale z tymi samymi zastrzezeniami, co wcześniej. Przykładowo jak uczę się hiszpanskiego to lubię sobie albo puścić coś po hiszpańsku na spacerze (jakiś podcast uczący nowych rzeczy czy słówek). Albo na takim spacerze rozmawiać sam ze sobą - czy to w głowie, czy to na glos jak nikogo nie ma. Jak czegoś nie wiem to sobie sprawdzam na telefonie. I później te słowa mi sie kojarzą z
@venomik: o, to słówko było w Bleachu jako bodaj arena przechodnia między światami. Może też się powinienem zacząć uczyć, znam aż dwie rzeczy na start "los nueve aspectos" stamtąd, oraz "por favor consulto el manual" z Portala 2 ( ͡° ͜ʖ
@Usmiech_Niebios: Cóż, ja Poznan tez znam całkiem dobrze i mieszkam w nim od wielu lat, ale w żaden sposób nie wpływa to na korzystanie z tej metody. Miejsce przecież nie musi być nowe.
A fragmentu o wykorzystywalności pokoju
To chyba troche inaczej musi to funkcjonowac. Możesz mi podrzucić taki ebook i zobaczę czym się różni. Ja w takim pokoju to miałem spokojnie z setkę obiektów, pewnie więcej - na jeden kontekst nauki.
Pewnie wyimaginowane pałace działają inaczej - bo sobie mozesz po prostu wytworzyć w głowie nowy pokój, ja musiałem korzystać z tego, co miałem.
https://artofmemory.com/resources/Learn_the_Art_of_Memory.pdf
ale to chyba był po prostu przykład na małą ilość rzeczy. Za to o tym że używanie ponownie czasem wyjdzie czasem nie było tu:
https://artofmemory.com/blog/reuse-memory-palaces/
spróbuję jeszcze znaleźć konkretną frazę bo czytam kilka pdfów naraz z tematu i nie pamiętam z którego konkretnie to było.