Wpis z mikrobloga

@GladysDelKarmen @Atreyu mam takiego znajomego w wydziale kryminalnym, ktory mówił, że statystyki oraz eksperymenty pokazują jasno: minimalny dystans od napastnika z nożem dający szansę na obronę to 9m. Jesli jest mniej to zostaje wyłącznie natychmiastowa ucieczka.
  • Odpowiedz
Jeszcze jest drugi sposób, podobnie skuteczny, z tym że w Polsce mało popularny ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@Makarow: wiesz w bajki i humorystyczne filmiki. Żeby mieć szanse użyć pistoletu to musi cię dzielić od napastnika z nożem z 7-9 metrów, to daje ci jakieś 1,5 sekundy na reakcję i to musisz byc jeszcze wyćwiczony w dobywaniu broni + stres. A gdyby pistolet można było kupować tak
  • Odpowiedz
@GladysDelKarmen Każdy, ale to każdy kto miał z tym do czynienia mówi jasno - nie ma dobrej obrony przed nożem. Wszystkie "szkolenia" to są wyuczone odpowiedzi na schematy ataków. Problem jest taki, że nikt nie będzie atakował nożem wg schematów. A każde cięcie, które cie dosięgnie może być śmiertelne. Prosta zasada - jeśli widzisz nóż - uciekasz.
  • Odpowiedz
@GladysDelKarmen: Przykro mi, że musze czytać takie bzdury. W takich sytuacjach najważniejsza jest prewencja...

Od jakiegoś czasu noszę przy pasku gaz pieprzowy — widocznie, bez chowania. I powiem Wam jedno: ludzie inaczej patrzą. Widać, że wzbudzam respekt, zwłaszcza u tych, co zwykle są zbyt pewni siebie albo zaczynają szukać zaczepki.

Dzięki temu czuję się pewnie, wiem, że w razie czego mam czym się obronić. Nie muszę się bać, że ktoś
spedytor15k - @GladysDelKarmen: Przykro mi, że musze czytać takie bzdury. W takich sy...

źródło: 5f420536bc94553a0f1d22a793f3d5392a7cce3f87b72ad7e6eef1b6490503a5

Pobierz
  • Odpowiedz
@licuri: Ale bullshido, już widzę jak jakiś psychol z nożem, robi jakieś wymachy i celne uderzenia z nożem, próbując dostać się do twojej szyi, brzucha itd. Może miałoby szanse to zadziałać gdybyś miał ręce z metalu lub kamienia. A na dole zdjęcie podglądowe jak by to wyglądało, jakbyś próbował robić bloki jak w jakimś taekwondo czy innym karate.

Nożownik po lewo, twoje pocięte przedramiona w których jak przeżyjesz do końca
KodakPlamisty - @licuri: Ale bullshido, już widzę jak jakiś psychol z nożem, robi jak...

źródło: depositphotos_150572722-stock-photo-man-cooks-turkish-meat-kebab

Pobierz
  • Odpowiedz