Wpis z mikrobloga

@Wolferros tak dokładnie, dbam jak rozmawiam ze znajomymi. Nie dbam o polskie znaki i tyle, dlaczego mam tego nie robić? Przecież chce być zrozumiany i chce żeby ktoś mi pisał zrozumiale, jak człowiek z człowiekiem a nie jakaś małpa z buszu.

Poza tym
Trzeba mieć jakieś standardy, oczekiwać od siebie i innych jakiegoś poziomu. A nie tylko promować degrengoladę na każdym kroku. Język kształtuje umysł, osobowość, charakter i intelekt osoby. Jak
  • Odpowiedz
tak dokładnie, dbam jak rozmawiam ze znajomymi. Nie dbam o polskie znaki i tyle, dlaczego mam tego nie robić? Przecież chce być zrozumiany i chce żeby ktoś mi pisał zrozumiale, jak człowiek z człowiekiem a nie jakaś małpa z buszu.

Poza tym
Trzeba mieć jakieś standardy, oczekiwać od siebie i innych jakiegoś poziomu. A nie tylko promować degrengoladę na każdym kroku. Język kształtuje umysł, osobowość, charakter i intelekt osoby. Jak go zaniedbujesz to tak
  • Odpowiedz
@bregath: ale on już wyżej napisał - sam nie dba o polskie znaki, zapewne nie dba o gramatykę i ortografię ale inni MUSZĄ dbać i nie kaleczyć języka. Szczególnie STUDENCI!!
  • Odpowiedz