Wpis z mikrobloga

Czy tylko mnie interesuje motyw sprawcy?
Zastanawiam się od wczoraj, dlaczego człowiek coś takiego zrobił i dlaczego wybrał akurat tę osobę, czy to losowy wybór osoby, a ważne było miejsce gdzie to zrobi? Czy chciał coś zamanifestować czy był chory psychicznie albo naćpany jakąś alfą? Tyle pytań bez odpowiedzi, mam nadzieję, że się wyjaśni.

#uw #warszawa
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 40
@Hopsa jezeli to co przeczytalem w nocy to prawda, czyli ofiara podczas ataku zamykala drzwi budynku a na jednym zdjeciu widac obok ciala klucze to zaryzykuje stwierdzenie, ze wybor ofiary byl losowy. ciekawe czy fakt, ze to byla kobieta tez ma znaczenie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Hopsa na pierwszy strzał zawsze idzie zawod miłosny, odrzucenie.
Jeżeli nie była to jakaś niepoczytalność i osoba losowa
  • Odpowiedz
  • 16
@Gawith_Apricot na Twitter piszą że próbował zjadać ciał więc całkowicie mu się coś w głowie p------o Ciekawe tylko czy zwariował sam siebie czy zażywa jakieś Turbo nowoczesne n-------i które zrobiły z niego p----a ale chyba nawet nie ma aż takiej narkotyków po których robi się takie rzeczy porąbana akcja
  • Odpowiedz
@Hopsa: młody człowiek, może coś się wydarzyło w jego życiu, np. dostał kosza od laski, miał kaca moralnego, nadnercza zaczęły produkować zwielokrotnioną ilość kortyzolu, przez co nie spał 2-3 dni, psycha siadła, wziął siekierę i wpadł na pierwszą lepszą ofiarę
  • Odpowiedz
  • 13
@Hopsa I przez taką ciekawość kolejni psychole są nakręcani. Tak prześwietlmy teraz życie sprawcy, jego motywację, poglądy, psychikę. Upubliczny to, czekajmy na publiczną dyskusje o sprawcy i podcasty kryminalne. Może nawet Netflix nakręci serial!
A potem patrzmy jak inne zaburzone, często narcystyczne jednostki dostrzegają, że mogą "zaistnieć" przez odcienie głowy kobiecie. Ciekawe co się może stać.
  • Odpowiedz
@Hopsa oglądam dużo filmów więc się znam. Typ pewnie miał ciężką psychoze już i może jeszcze porobił się jakąś alfą php czy innym mocnym gównem. Studiował na uw więc tam poszedł bo czuł się pewnie. Gość musiał być jakiś jebniety już wcześniej bo nikt w mieście nie używa na codzień siekiery. Komunikacją by nie pojechał z siekierą. A nie wygląda po zdjeciach i profilu na fb na kogos kto śmiga fura
  • Odpowiedz
więc nie wiem skąd ta plotka o jelitach

@Kremlowska_kaleka: krążyło zdjęcie na x.com wysokiej rozdzielczości ofiary, wolałbym nie zapamiętywać tego widoku, więc widziałem je może tylko przez kilka sekund, ale...

• Odpowiedz
  • 1
@Variv O to to. Wymazać pasożyta z kart historii, zamknąć i się nie zastanawiać. Nie ma miejsca na jakiekolwiek okoliczności łagodzące, nie ma sensu ich szukanie.
  • Odpowiedz