Wpis z mikrobloga

Też jesteście tym zszokowani że to student prawa?
Przecież ci ludzie to elita, matura na full żeby się na UW dostać trzeba mieć do tego wysokie IQ a żeby się utrzymać do trzeciego roku to już w ogóle..Do tego wysokie kompetencje miękkie tak potrzebne w tej dyscyplinie
Jak to możliwe że taka mądra osoba dopuściła się takiej potwornej zbrodni?

#warszawa
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

wiedza i mądrość to nie to samo.

"wiedza to świadomość, że pomidor jest owocem. inteligencja to nie dodawanie pomidora do sałatki owocowej"
  • Odpowiedz
@H_e_j_o Nie jestem ani trochę. Miałem (nie)przyjemność pracować z syndykiem, który był też prawnikiem. Nie będę oceniał wszystkich, ale on akurat to jednostka wybitnie zadufana w sobie, zarozumiały typ, który myśli że jak zna prawo to jest ponad innymi i może to prawo wykorzystywać.

A dodam że uczyła mnie kiedyś doktor z fizyki która wierzyła że Rockefeller lata nad Polska i zrzuca nam chemikalia byśmy byli głupsi.
  • Odpowiedz
@H_e_j_o wysokie IQ != dobrze napisana matura.

Dobrze, czy słabo napisana matura to jedynie efekt poświęcenia czasu / przyłożenia się do tego. IQ może być jedynie wyznacznikiem tego - czy szybciej to załapiesz, czy wolniej załapiesz dany materiał.

Mylisz więc pojęcia. Korelacja na pewno jakaś jest, nie mówię, że nie. Pamiętaj jednak, że możesz być idiotą i napisać maturę na 90-100% (znam to z autopsji - znam takich ludzi). Tacy ludzie
  • Odpowiedz