Wpis z mikrobloga

Ostatnio był poruszany temat jakości #iptv w porównaniu do #cccam. Naszło mnie na porównanie, bo sam byłem ciekawy jak duża jest różnica.
Zdjęcia zrobione z identycznej pozycji, 2m od ekranu. Źródło IPTV to Canal+ Online (maksymalna jakość streamingu w ustawieniach), kanał: Canal+ Extra 1.
#telewizja #tvsat #streaming
radziuxd - Ostatnio był poruszany temat jakości #iptv w porównaniu do #cccam. Naszło ...

źródło: 1000034229

Pobierz
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@radziuxd: nie zgodzę się, co prawda nie porównywałem wszystkich kanałów ale te co regularnie oglądam c+sport3 i c+extra1 oba wyglądają lepiej on line niż satelitarne, apple tv 4K, 1gbps internet
  • Odpowiedz
@radziuxd no to raczej problem supermedii która ma c-----a jakość xD
A u rodziców dziewczyny gdzie też jest jakaś kablówka iptv chyba to jakoś jest już k---a dramatyczna xD więc nawet legalny dostawca ma znaczenie, jeśli chodzi o jakość dostarczanych materiałów
  • Odpowiedz
@keep_it_real miałem tv oragne po światłowodzie, nie wiem czy ma.znaczenie ale byłem zadowolony. Na pewno jakość była lepsza niż od supermedia. Na Orange go też jest znośnie aczkolwiek na ekranie telefonu za wiele nie zobaczę
  • Odpowiedz
  • 0
@keep_it_real jak online może wyglądać lepiej niż satelita xD Przecież z satelity to jak surowy materiał, który dopiero streamują do sieci. Sam podajesz .ts za przykład pełnego bitrate z satelity.
Może to ten apple tv robi cuda za takie pieniądze xD
  • Odpowiedz
@radziuxd: Witam, też się wtedy wypowiadałem, więc nie chcę się powtarzać, ale muszę cię o coś zapytać. Jak ci się udało zrobić identyczne dwa zdjęcia z dwóch metrów od telewizora i to z dokładnie tego samego programu w tym samym ujęciu?
  • Odpowiedz
  • 0
tylko kto ogląda z satelity?

@hpiotrekh: ja...
i wszyscy z tagu #cccam (σ ͜ʖσ) Także chyba wiem lepiej co oglądam.

@gagowie: normalnie, oglądając normalną telewizję zatrzymałem i zrobiłem zdjęcie. Później odpaliłem C+ Online i cofnąłem do tego samego momentu reklamy. Jak nie wierzysz to mam oba zdjęcia w galerii.
  • Odpowiedz